Dacă vă e poftă de o porție de cannelloni la fel ca în Italia, atunci vă propunem o rețetă gustoasă cu carne tocată și brânzeturi. Este nevoie de o cutie de cannelloni, 500 gr de carne tocată, 100 gr de parmezan, 100 gr de brânză brie, doi căței de usturoi, o ceapă mică, 3-4 linguri de ulei de măsline, 2-3 linguri de pastă de tomate, busuioc, sare și piper, spun bucătarii de pe www.caietulcuretete.com. Totodată, pentru sosul Bechamel pe care îl veți folosi la prepararea rețetei aveți nevoie de 250 ml de lapte, 50 gr de unt, o lingură de făină, piper alb și nucșoară. Pentru început încingem uleiul și adăugăm usturoiul pisat și ceapa tocată mărunt. Adaugăm apoi carnea tocată și amestecăm continuu. Adăugăm parmezanul ras și brânza brie în bucățele mici. Amestecăm până se topesc brânzeturile și adăugăm apoi pasta de tomate și asezonăm cu sarea, piperul și busuiocul. O lingură de pastă de tomate o diluăm cu 2-3 linguri de apă și o lingură de ulei de măsline. Turnăm amestecul obținut pe fundul tăvii doar cât să îl acopere. Umplem cannelloni cu amestecul de carne și brânzeturi și le așezăm în tavă. Pentru a prepara sosul Bechamel, încingem untul într-o tigaie până este complet topit. În continuare tragem tigaia deoparte și adăugăm imediat făina, amestecând până la omogenizare. Așezăm pe foc și adaugăm laptele fierbinte, puțin câte puțin, amestecând continuu, până ce sosul se va îngroșa ușor. Asezonăm cu nucșoară și piper alb, iar mai apoi turnăm sosul fierbinte în tavă, peste cannelloni. Diluăm din nou două linguri de pastă de tomate cu o lingură de apă și o lingură de ulei de măsline și adăugăm amestecul obținut deasupra sosului și dăm la cuptor la foc mic, până se rumenesc. Cannelloni se servesc calde.