Această rețetă de roșii umplute poate fi o gustare sănătoasă sau un aperitiv ușor, de vară, numai bun pentru deschis apetitul! Se pregătește foarte uşor, iar rezultatul este delicios!
Ingrediente:
– Patru roșii mari.
– O cană şi jumătate supă de legume fierbinte, proaspăt preparată;
– O cană de cușcuș;
– Câteva frunze busuioc și mentă proaspete, tocate;
– Un ardei roșu, tăiat cubulețe;
– Două linguri de măsline negre fără sâmburi;
– Una, două linguri semințe de floarea-soarelui;
– Două, trei linguri ulei de floarea soarelui presat la rece;
– Un praf de piper negru;
– Un praf de sare;
Mod de preparare:
– Se iau roșiile, se crestează un căpăcel, se scobesc în interior și apoi se pun la scurs.
– Se pune cușcușul în supa de legume fierbinte și se lasă la înmuiat timp de 5-10 minute.
– După ce se răcește puțin, se amestecă cușcușul şi restul ingredientelor, se umple apoi fiecare roșie cu compoziția obținută.
– Se decorează cu verdeață și cu semințe de floarea-soarelui ușor rumenite.
– Se servesc ca aperitiv sau pe post de gustare Se pot coace câteva minute în cuptor, la temperatură ridicată pentru a se rumeni puțin pe exterior.
Sugestii:
Dacă veţi consuma acest preparat ca aperitiv, este suficientă o singură roșie umplută cu cușcuș pentru a deschide apetitul. Dacă doriţi să îl savuraţi pe post de gustare, vă puteţi servi cu două roşii umplute.
Ţineţi cușcușul la înmuiat într-un vas acoperit, pentru ca acesta să se păstreze cât mai pufos și suculent.
Puteţi înlocui cuşcuşul cu quinoa sau hrişcă, după gust.