Rețetă de vară - salată de fasole galbenă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Rețetă de vară - salată de fasole galbenă

Culinar 15 Iunie 2018 / 17:30 6250 accesări

Munți de fasole galbenă ne întâmpină pe tarabele piețelor. Ce să facem cu ea? Păi o slată simplă de vară, cu usturoi și verdeață, cu un pic de ulei și oțet de vin. Această legumă este bogată în vitamine (A, B, C si K) și minerale. Așa că, dacă aveți spațiu prin congelator, nu ezitați să puneți la păstrare, pentru lunile de iarnă, niște pungute cu fasole galbenă păstăi. Nu trebuie decât să curățați, spălați și opăriți fasolea, urmând că, după scurgere, să o distribuiți în pungute.

Ingrediente (pentru 2 porții mai mari):

– fasole galbenă 700 g

– ulei de măsline 2 linguri

– usturoi 2-3 căței

– pătrunjel 1/2 legătură

– oțet de vin alb 1-2 linguri

– sare, piper

Mod de preparare

Puneți mai multă apa la fiert, cu un pic de sare. Rupeți capetele păstăilor și îndepărtați eventualele ațe. Dacă păstăile sunt prea lungi, le puteți rupe în jumătate. Spălați bine fasolea și, când clocotește apa, puneți-o la fiert. Lăsați-o circa 20 de minute sau până când este bine pătrunsă. Scurgeți-o de apă, într-o sită. Când s-a răcit, puneți-o într-un castron, adăugați-i usturoiul trecut prin presă, uleiul, oțetul (una sau două linguri, în funcție de cât de acră va place să fie salată) sare și piper. Puneți și pătrunjelul mărunțit și amestecați ușor.

Serviți salata rece, eventual după ce ați ținut-o un pic la frigider.

Taguri articol


12