Rețetă delicioasă de post: supă-cremă de linte

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Rețetă delicioasă de post: supă-cremă de linte

Culinar 22 Noiembrie 2015 / 17:14 3417 accesări

Creștinii ortodocși au intrat de peste o săptămână în Postul Mare al Crăciunului, așa că vă prezentăm astăzi o rețetă de post: supa-cremă de linte roșie. Supa de astăzi este realizată după o rețetă turcească, la prepararea căreia sunt necesare 250 de grame de linte, 1,5 litri de apă, 2 morcovi, 1 roșie, 1 lingură de bulion, 2 cepe, o lingură de boia, o lingură de pudră de legume uscate (bază pentru mâncăruri), sare și piper după gust. Lintea se pune la fiert în apă. Când începe să fiarbă, se adaugă ceapa tocată în cuburi, iar când lintea e aproape fiartă, se pun morcovul și roșia răzuite pe răzătoarea mare, bulionul, concentratul de legume și boia. Se mai pun în oala care fierbe uleiul sarea și piperul și se lasă să fiarbă acoperit, la foc mic, aproximativ 40 - 50 de minute. După ce legumele fierb, se pasează totul cu blenderul vertical și se asezonează cu coriandru sau mentă. Se servește cu lămâie și crutoane.



12