Vă propunem o rețetă perfectă pentru o cină în familie, numai bună pentru serile de vară - cartofi cu bacon la grătar, pe frigărui. Aveți nevoie de beţe pentru frigărui, 14 felii de bacon, 2-3 cepe albe, sare, piper măcinat, 3-4 lingurițe de ulei, 50 de grame de unt și 8 cartofi mari. Întâi de toate se spală cartofii bine în 2-3 ape și se pun să fiarbă în apă cu un praf de sare. Se lasă să fiarbă la foc mediu. După aceea, se scot, se lasă să se răcorească și se taie în rondele potrivite, nici foarte groase, dar nici foarte subţiri. Se iau feliile de bacon și se taie în rondele. Într-o tigaie, se prăjesc 2 - 3 minute pe fiecare parte în sucul propriu, apoi se scot pe un prosop absorbant pentru a se scurge. Ceapa se curăţă, se spală și se lasă 3 - 4 minute în apă rece, apoi se taie în rondele subţiri. Între timp, se încinge grătarul și se unge cu grăsime sau cu ceapă, pentru a-l pregăti pentru frigărui. Pe beţe se înfig cartofii, ceapa și baconul, apoi se stropesc cu unt topit. Așezate pe grătar, frigăruile se răsucesc la intervale scurte de timp și se lasă să se rumenească uniform.