Dacă vreți să preparați o mâncare rapidă, dar în același timp delicioasă, vă propunem o rețetă de paste cu ton. Pentru două porții, aveți nevoie de 300 gr paste (penne rigate), 250 gr ton din conservă, 500 ml pastă de roșii, 5 căței de usturoi, 2 lingurițe de oregano uscat, 2 linguri de ulei de măsline rafinat, 2 linguri de parmezan ras sau grana padano, sare și piper. Mai întâi, se pune la fiert o oală cu aproximativ 700 ml de apă, cu puțină sare. Când începe să fiarbă, adăugăm în apă pastele și le lăsăm să fiarbă în funcție de cât scrie pe pachet. În acest timp, tăiem cățeii de usturoi în feliuțe și îi călim în uleiul de măsline. După ce usturoiul se înmoaie, adăugăm tonul. Amestecăm bine, turnăm pasta de roșii și condimentăm cu oregano, iar mai apoi lăsăm la fiert pasta obținută pentru câteva minute. Atunci când pastele sunt gata, adăugăm peste ele sosul și parmezanul ras.