Rețeta rapidă de tort kranț! Incredibil de gustoasă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Rețeta rapidă de tort kranț! Incredibil de gustoasă!

Culinar 04 Februarie 2016 / 17:57 4004 accesări

Pentru mulți români, tortul kranț este considerat unul dintre deserturile copilăriei. Vă prezentăm astăzi o rețetă clasică de tort kranț, care se pregătește foarte ușor și poate să vă îndulcească ziua și să vă ducă cu gândul la copilărie. Pentru blat, aveți nevoie de 8 ouă, 160 grame de zahăr, 100 grame de nuci măcinate și 100 grame de făină și se pregătește astfel: albușurile se bat spumă cu zahărul, apoi se adaugă gălbenușurile treptat, apoi se adaugă nucile și făina. Aluatul se toarnă într-o formă tapetată cu hârtie de copt, apoi se coace la foc mediu, la 180 de grade, pentru 20 de minute. Pentru a pregăti crema, aveți nevoie de 4 ouă, 200 grame de zahăr, 100 ml de lapte, 1 plic de zahăr vanilat și 300 grame de unt. Ouăle se bat cu zahărul și laptele, apoi se fierb la bain-marie până se îngroașă, apoi se lasă la răcit. Untul se bate separat până devine spumos, apoi se încorporează în crema de ouă rece și se bagă la frigider, să se răcească. Kranțul se pregătește din 150 grame de zahăr care se caramelizează și se adaugă peste 150 grame de nuci pisate. Totul se amestecă bine, apoi se toarnă într-o tavă și se lasă la răcit. Când s-a întărit caramelul, se sparge și se pisează mărunt. Pentru a asambla tortul, se taie blatul în două și se unge cu jumătate din cantitatea de cremă, apoi se presară cu amestecul de nucă și zahăr caramelizat. Se pune blatul deasupra și se unge cu restul de cremă, apoi se ornează cu kranț.



12