Ingrediente pentru 4 persoane
- 1 buc ou M
- 2 linguri Unt 65% Pilos
- 1 lingura Faina alba grau 000 Castello
- 1 lingura Pasta de tomate Freshona
- 6 buc vinete bio 500 g
- Carne de porc pt. gatit
- 2 buc. ceapă galbenă
- după gust: pătrunjel/mărar, cimbru Mikado după gust, sare recristalizată fină după gust, piper negru măcinat Mikado
MOD DE PREPARARE
Se pune apa la fiert într-o oală și când dă în clocot se adaugă vinetele spălate și curățate de cozi. Se țin timp de 5 minute, se scot, se răcoresc sub jet de apă rece apoi se țin la scurs timp de 15 minute, după care se scobesc și se pune de-o parte miezul.
Carnea se toacă, se rumenește în unt cu ceapă, se înăbușă picurând câte o lingură de apă, iar apoi se adaugă sare, piper, oul și cimbrul. Cu această compoziție sunt umplute vinețele.
Se face un sos dintr-o lingură de unt, 1 ceapă mărunțită, 1 lingură de făină, apă, 1 lingură de bulion și miezul vinetelor. Se lasă sosul la fiert, apoi se strecoară și se toarnă peste vinetele așezate într-o cratiță. Se înăbușă la foc mic, iar înainte de a fi servite, se țin la cuptor o jumătate de oră. După ce se scot din cuptor, se presară cu pătrunjel.
Secret: pot fi preparate cu ton în loc de carne de porc :)
Vin recomandat: Bordeaux Rouge Baron La Rose Vieilles Vignes.