Vă prezentăm astăzi o rețetă ce are cel puțin 100 de ani vechime, fiind descoperită într-o carte de bucate din 1935 - ”Carte de bucătărie - 1.501 feluri de mâncare”, și care poate fi pregătită cu succes pentru mesele în familie. Supa de pipotă și ficat se pregătește folosind ficatul, pipota și inima unei gâște, dar și 125 de grame de ficat de porc. Se pun într-o cratiță, în puțină apă, sare, piper, nucșoară și zeama unei jumătăți de lămâie. Se mai pun în apă o ceapă și puțin pătrunjel și se pun la fiert. După ce s-au fiert bine, măruntaiele se trec prin sită în castronul de supă. În momentul servirii, se pune deasupra puțină zeamă de carne pregătită dinainte.
MERE JAPONEZE În aceeași carte de bucate, este prezentată o rețetă de mere japoneze. Pentru a pregăti acest preparat, se folosesc 10 mere, din care 6 le lași întregi, iar cu 4 pregătești marmeladă. Separat, se fierb 125 de grame de orez în 500 de grame de lapte îndulcit. Cele 6 mere se curăță de semințe, se pun la fiert la foc domol într-un pahar de apă și cu 100 de grame de zahăr. Când sunt fierte și furculița intră ușor în mere, se scot din lichidul îndulcit. Siropul se lasă la fiert până scade, se pun cele 4 mere curățate și tăiate în felii și se fierb ca pentru marmeladă. După ce s-au fiert bine, se adaugă peste orezul pregătit. Lasă totul să se răcească puțin și leagă cu 3 gălbenușuri de ouă. Acest amestec se pune într-o cratiță, se pun merele în cratiță și se pune la cuptor timp de 20 de minute.