Reţete străvechi de „Borș cu găluști de cartofi“ și „Anghinare cu orez“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Reţete străvechi de „Borș cu găluști de cartofi“ și „Anghinare cu orez“

Culinar 15 Decembrie 2016 / 17:17 1884 accesări

Reţetele pentru delicioasele mâncăruri ''Borș cu găluști de cartofi'' și ''Anghinare cu orez'' au fost publicate în seria ''Buna Menajeră - Carte de bucate, practică'' (1907), scrisă de doamna Ecaterina Colonel Steriad, arată Agerpres.

Borș cu găluști de cartofi

„Pregătește borș cu cepșoară prăjită în untdelemn cu câteva fire de pătrunjel, taie felioare de cartofi, pune-le să fearbă și e gata. În acest borș să arunci și găluștile de cartofi, rumenite în untdelemn, pe cari le pui să fearbă”, potrivit sursei citate.

Anghinare cu orez

„Ia un număr oarecare de anghinare, curăță-le foile din afară întregi și pe cele dinăuntru pe jumătate, de vor fi tinere; iar de vor fi bătrâne, curăță-le de tot, lăsându-le numai fundul; aruncă-le într'un vas cu apă rece una câte una, curățite și spălate toate în vreo șease rânduri de ape reci; apoi ia o lămâe tăiată în două și freacă anghinarele cu zeama ei, ca să nu se înegrească, aruncă-le iar în apă rece și lasă-le să stea vreo zece minute în acea apă cu lămâe. Spală-le iar, și apoi, pune-le la foc cu două măsuri de apă (după frăgezimea lor), untdelemn foarte bun și sarea necesară. Când vor fi aproape fierte, dă-le la o parte, măsoară o ceașcă de orez, spală-l bine, pune-l într'o tingire curată cu o ceașcă de untdelemn și lasă-l să se umfle puțin la foc. Apoi ia anghinarele, taie-le în patru în orezul acela, pune o ceașcă și jumătate din apa anghinarelor, lasă să fearbă până ce se va face un pilaf minunat, și apoi așază-l în anghinare cu untdelemn”, arată aceeaşi sursă.

Taguri articol


12