Reuniunea Comitetului Executiv al FIFA va continua conform programului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În ciuda noilor arestări

Reuniunea Comitetului Executiv al FIFA va continua conform programului

Sport 03 Decembrie 2015 / 13:35 415 accesări

Reuniunea Comitetului Executiv al FIFA va continua la Zurich conform programului, în ciuda arestărilor care au avut loc joi dimineaţă în cazul de corupţie din cadrul forului mondial, informează „L'Equipe”. Reuniunea a început miercuri şi are ca subiect un plan de reforme pentru conducere, crucial pentru viitorul forului. FIFA a precizat, într-un comunicat postat pe site-ul oficial, că este informată în ceea ce priveşte de acţiunile de joi ale Departamentului de Justiţie al SUA şi că va coopera în continuare cu autorităţile elveţiene şi cu cele americane.

Autorităţile elveţiene au arestat cel puţin 12 persoane, joi dimineaţă, la Zurich, în ancheta cu privire la scandalul de corupţie din cadrul FIFA, informează „New York Times“, care menţionează că preşedintele demisionar al forului mondial, Joseph Blatter, nu se numără printre arestaţi.
Persoanele respective, acuzate de înşelătorie, spălare de bani şi fraudă, ar urma să fie inculpate.
Operaţiunea de joi s-a desfăşurat la solicitarea autorităţilor americane şi a vizat în special hotelul „Baur au Lac”, unde au avut loc şi primele arestări în acest caz, la 27 mai. Printre arestaţii de joi de numără Juan Angel Napout (Paraguay), preşedintele CONMEBOL, şi Alfredo Hawit (Honduras), preşedinte interimar al CONCACAF. Ambii sunt şi vicepreşedinţi ai FIFA.
La Zurich are loc, de miercuri, reuniunea Comitetului Executiv al FIFA.
FIFA se confruntă cu un mare scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului, pentru luare de mită şi primirea de alte foloase, de la începutul anilor 1990 şi până în prezent, totalizând peste 150 de milioane de dolari. În acest caz, şapte oficiali ai forului mondial au fost reţinuţi, la 27 mai, la Zurich, la solicitarea Departamentului de Justiţie al SUA, în legătură cu fapte de corupţie: Jeffrey Webb (Marea Britanie), vicepreşedinte al FIFA şi preşedinte al CONCACAF, Eduardo Li (Costa Rica), viitor membru al Comitetului Executiv al FIFA, Julio Rocha, însărcinat cu dezvoltarea FIFA, Costas Takkas (Marea Britanie), ataşat la cabinetul preşedintelui CONCACAF, Eugenio Figueredo (Uruguay), vicepreşedinte al FIFA, Rafael Esquivel (Venezuela), membru al CONMEBOL, şi Jose Maria Marin (Brazilia), membru al Comitetului de organizare al FIFA pentru Jocurile Olimpice.
În urma acestui scandal, elveţianul Joseph Blatter a anunţat, la începutul lunii iulie, că demisionează din funcţia de preşedinte al FIFA, după ce a fost ales pentru a cincea oară. Blatter a câştigat, în 29 mai, la Zurich, un al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, după ce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă.

Taguri articol


12