Revista Română de Studii Eurasiatice, la o nouă apariţie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Revista Română de Studii Eurasiatice, la o nouă apariţie

Cultură 21 Decembrie 2011 / 00:00 600 accesări

Centrul de Studii Eurasiatice (CSEA) din cadrul Universităţii „Ovidius” încheie anul 2011 cu o „misiune” îndeplinită: Revista Română de Studii Eurasiatice (RRSE) cu apariţie anuală a văzut, recent, lumina tiparului. Valoroasa publicaţie în format carte a CSEA, centru de cercetare de nivel naţional, acreditat CNCSIS încă din 2005, a împlinit şapte ani de existenţă, în slujba muzei Clio. În paginile actualei reviste, care reuneşte două numere (an VII. nr. 1-2/2011), cei interesaţi - cercetători, studenţi, masteranzi şi doctoranzi de la Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice şi nu numai - vor descoperi 16 studii, semnate de apreciate cadre didactice ale Universităţii „Ovidius”, dar şi de colaboratori din alte centre universitare din ţară.

„Este o revistă unică prin profil şi conţinut în peisajul publicistic românesc. RRSE este indexată în două baze de date internaţionale CEEOL (Central East European Online Library) din Frankfurt, Germania şi EBSCO (Ipswich, SUA) şi se află eligibilă pe lista CNCS”, a spus directorul CSEA şi redactorului-şef al revistei, decanul Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Politice, conf. univ. dr. Daniel Flaut.

Potrivit acestuia, principalele direcţii tematice ale revistei sunt: procesul de instituţionalizare politică a spaţiului eurasiatic, cu toate dimensiunile sale, raporturile statelor şi naţiunilor din spaţiul central şi est european şi a zonei circumpontice cu statele asiatice, structuri mentale şi imaginea celuilalt în spaţiul eurasiatic, precum şi căutarea rădăcinilor istorice ale fenomenelor şi proceselor politice şi economice actuale din spaţiul eurasiatic.

Revista este difuzată în peste 70 de biblioteci din ţară şi din străinătate. Fiecare articol beneficiază de un rezumat bilingv, în română şi engleză. Primele patru numere ale publicaţiei pot fi consultate online, pe site-ul CSEA, http://csea.wikispaces.com, iar celelalte pot fi „răsfoite” virtual, în baza de date a celor de la CEEOL.

Taguri articol


12