Revoluţia din decembrie 1989 la Mangalia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Eveniment editorial

Revoluţia din decembrie 1989 la Mangalia

Cultură 19 Decembrie 2013 / 00:00 1275 accesări

„Revoluţia din decembrie 1989. Valoarea libertăţii” este numele volumului coordonat de drd. Ovidiu Mihalache şi dr. Sorin Marcel Colesniuc, care va fi lansat mâine, de la ora 14.30, la Cercul Militar Mangalia. Cartea reuneşte comunicările susţinute de specialiştii în istorie care au participat la simpozionul ştiinţific desfăşurat în ziua de 20 decembrie 2012, la Mangalia.

Lucrarea se axează, în principal, pe evenimentele din Mangalia şi din judeţul Constanţa. Evenimentul este realizat cu sprijinul Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, Filiala Mangalia, pentru ca militarii, ofiţerii şi subofiţerii participanţi la evenimentele din decembrie 1989 să poată să contribuie cu informaţii la următorul volum, ce va fi lansat în 2014.

SIMPOZION „În urmă cu un an, în decembrie 2012, se împlineau 23 de ani de la sfârşitul dictaturii comuniste din România. Nu era o cifră rotundă, dar discutând cu prietenul meu, Ovidiu Mihalache, comandor în rezervă şi doctorand în istorie, ne-am decis să organizăm un simpozion ştiinţific, la Mangalia, pentru a comemora eroii Revoluţiei Române din decembrie 1989. Împreună am hotărât să invităm specialişti în domeniul istoriei, care să susţină comunicări ştiinţifice, şi, împreună, să discutăm despre evenimentele care au avut loc la Mangalia şi în judeţul Constanţa, la sfârşitul anului 1989”, spune şeful Muzeului „Callatis”, cercetătorul ştiinţific dr. Sorin Marcel Colesniuc.

Au răspuns atunci invitaţiei: prof. univ. dr. Marian Cojoc de la Universitatea „Ovidius”, şeful Serviciului Judeţean Constanţa al Arhivelor Naţionale, dr. Virgil Coman, dr. Lavinia Gheorghe de la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie, directorul Muzeului Militar Naţional „Regele Ferdinand”, Filiala Constanţa, dr. Costin Scurtu, directorul de la acea vreme al Muzeului Marinei Române, comandor dr. Olimpiu-Manuel Glodarenco, şi muzeografii dr. Andreea Atanasiu-Croitoru şi dr. Florin Stan.

Taguri articol


12