Rezultatele autopsiei lui Michael Jackson arată că acesta avea o sănătate bună

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Rezultatele autopsiei lui Michael Jackson arată că acesta avea o sănătate bună

Monden 03 Octombrie 2009 / 00:00 1787 accesări

Braţele lui Michael Jackson erau acoperite de numeroase înţepături, faţa şi gîtul prezentau numeroase cicatrice, sprîncenele şi buzele starului erau tatuate, însă cîntăreţul american nu era ”scheletul bolnav” descris de tabloide, potrivit rezultatelor oficiale ale autopsiei, prezentate de ”Variety”. De fapt, raportul autopsiei efectuate de specialiştii de la Institutul de Medicină Legală din Los Angeles a relevat faptul că Michael Jackson era o persoană sănătoasă pentru cei 50 de ani ai săi, înainte de a muri din cauza unei supradoze de medicamente. Greutatea sa de 61,5 kilograme se înscrie în intervalul acceptat de specialişti pentru un bărbat a cărui înălţime era de 1,75 metri. Inima sa era puternică şi nu prezenta depozite de colesterol. Rinichii starului, ca şi restul organelor sale interne, erau în stare bună. Cu toate acestea, Michael Jackson se confrunta cu cîteva probleme de sănătate: artrită la coloana vertebrală şi cîteva degete de la mîini şi acumulări de colesterol de nivel mediu la nivelul arterelor femurale. Cei mai afectaţi, însă, erau plămînii starului, despre care raportul autopsiei spune că prezentau o inflamaţie cronică şi aveau o capacitate de funcţionare redusă, cîntăreţul suferind de insuficienţă respiratorie. Totuşi, această afecţiune pulmonară nu era atît de gravă încît să reprezinte cauza decesului.

Raportul complet al autopsiei nu a fost făcut public deocamdată, însă o copie a acestuia a intrat în posesia unei agenţii de presă americane. Michael Jackson a murit într-o reşedinţă închiriată din Los Angeles, pe 25 iunie, după ce medicul său personal, Conrad Murray, i-a administrat un puternic anestezic (Propofol) împreună cu alte două sedative, pentru a-l ajuta să adoarmă mai uşor. Propofolul, folosit de regulă ca anestezic în sălile de operaţie, acţionează ca un sedativ respiratoriu şi necesită monitorizarea permanentă a pacientului. Conrad Murray a declarat poliţiei americane că a părăsit camera starului pentru a merge la toaletă, însă înregistrările telefonice indică faptul că el a discutat la telefon, timp de 47 de minute, în jurul orei la care Michael Jackson începea să aibă probleme respiratorii. Cînd medicul a realizat că pacientul său nu mai reacţiona, a încercat cîteva manevre frenetice de resuscitare, însă Michael Jackson nu şi-a mai recăpătat niciodată cunoştinţa, iar decesul său a fost pronunţat de medicii de la centrul medical din cadrul Universităţii California din Los Angeles. Institutul de Medicină Legală din Los Angeles a anunţat, în urmă cu o lună, că decesul lui Michael Jackson a fost provocat de o intoxicaţie acută cu propofol şi alte cîteva sedative, specialiştii stabilind că a fost vorba de o omucidere. În afară de Propofol şi de sedative, singurele substanţe descoperite în organismul cîntăreţului decedat au fost anestezicul local Lidocaină, folosit uneori pentru amorţirea zonei în care se face injecţia şi Efedrina, folosită în mod frecvent ca un stimulator în resuscitare. Niciun alt medicament - legal sau ilegal - nu a fost descoperit în organismul starului. Medicii nu au detectat nici urme de alcool.

Raportul prezintă, totodată, o serie de detalii despre fizicul starului. Acesta avea o cicatrice de aproximativ 10 centimetri în spatele urechii stîngi şi o alta, în spatele celei drepte. El avea cîte o cicatrice şi în dreptul fiecărei nări şi o alta, de aproximativ 12 centimetri lungime, pe umărul drept. Starul avea o serie de cicatrice lungi de 7,5 centimetri la baza gîtului şi cîteva mai mici pe braţe şi la încheieturi. O altă cicatrice a fost identificată la nivelul ombilicului şi o alta, de cinci centimetri, pe partea dreaptă a abdomenului. Cele mai multe dintre acestea par să fie rezultatul unor operaţii estetice, deşi altele, precum o cicatrice de pe unul dintre genunchi, au apărut în urma unor intervenţii chirurgicale de urgenţă. Acelaşi raport a găsit numeroase urme de înţepături pe ambele braţe, pe genunchi şi călcîie. Înţepăturile de pe picioare ar fi putut să provină de la tratamentele intravenoase care nu au fost descrise în acest raport. Michael Jackson avea mai multe tatuaje, toate de natură cosmetică, precum cele întunecate din zona ambelor sprîncene şi sub ochi, dar şi unul roz în jurul buzelor. Starul începea să chelească în faţă, iar părul său din acea zonă a fost descris ca fiind scurt şi puternic ondulat. Această parte a craniului său a fost acoperită cu ceea ce părea a fi un tatuaj întunecat la culoare, care se întindea de la frunte către ambele urechi. Totodată, medicii legişti au găsit numeroase zone depigmentate pe pielea starului, pe piept, abdomen, faţă şi braţe.



12