Calificată cu baremul B la Campionatul European de atletism rezervat senioarelor, ce are loc pe arena „Letzigrund Stadium” din Zurich, atleta constănțeană Cristina Sandu a bifat o performanță excelentă, calificându-se în finala probei feminine de triplusalt. Intrată în concurs cu șanse mici la accederea în ultimul act, sportiva legitimată la CS Farul Constanța și antrenată de Lucian Sfia a sărit din prima încercare 13,67 m, rezultat cu care s-a clasat pe locul 7 în a doua serie de calificări. Grație performanțelor mai slabe înregistrate de celelalte competitoare, Cristina Sandu a încheiat calificările pe locul 12, ultimul care permite intrarea în finala întrecerii. Astfel, atleta constănțeană va concura în această seară în ultimul act al probei de triplusalt, având drept obiectiv clasarea în primele opt locuri. Din păcate, cealaltă sportivă de la CS Farul în această probă, Cristina Bujin, mult mai bine cotată, a avut o evoluție dezamăgitoare. Eleva antrenorului Bogdan Tudor a sărit doar 13,61 m și a terminat pe locul 7 în prima serie a calificărilor, ratând prezența în finală, după ce s-a clasat pe 14 în ierarhia generală. „Mă așteptam la mai mult de la Cristina Bujin, mai ales că nu s-a sărit extraordinar în calificări. În schimb, Cristina Sandu este o surpriză plăcută, pentru că nu i se dădeau prea multe șanse de calificare în finală”, a spus directorul CS Farul, Ilie Floroiu.
O altă atletă de la CS Farul, Andreea Ogrăzeanu, a concurat ieri în calificările probei de 200 m, după ce marți seară a ratat prezența în finala probei-regină a sprintului, 100 m. Sportiva pregătită de Dan Vlădescu a încheiat pe locul 4 în seria a treia a calificărilor și a acces în semifinale cu al 20-lea timp, concurând aseară, după închiderea ediției, pentru un loc în finală. „Andreea Ogrăzeanu a alergat mai bine la Campionatele Naționale, dar la Zurich s-a oprit, din păcate, în semifinale. Poate reușește mai mult în proba de 200 de metri”, a explicat Floroiu.
DEPARTE DE MEDALII. Delegația României nu a obținut vreo medalie în primele trei zile de concurs, chiar dacă obiectivul stabilit de Federația Română de Atletism este cel puțin două clasări pe podium la Zurich. Cele mai bune performanțe au fost obținute de Alina Rotaru, la săritura în lungime, și Cătălin Cîmpeanu, la 100 m, ambii clasându-se pe locul 7. Ultimul a devenit primul finalist al României în această probă după 20 de ani, precedenta performanță fiind stabilită la ediţia din 1994 de constănțeanul Daniel Cojocaru, care a ocupat locul 5 la Helsinki. Bianca Răzor s-a calificat în finală la 400 m, cu timpul de 52,22 secunde, al șaselea din finală. „Din păcate, acesta este nivelul atletismului românesc, pentru că am cam ratat obiectivele, chiar dacă nu este o competiție cu rezultate extraordinare”, a mai spus Ilie Floroiu. Aseară, după închiderea ediției, a avut loc finala probei masculine de triplusalt, în care a luat startul și Marian Oprea.