Robert Glință a încheiat pe locul 8 finala probei de 100 m spate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro

Robert Glință a încheiat pe locul 8 finala probei de 100 m spate

Sport 09 August 2016 / 17:44 375 accesări
La prima sa participare olimpică, Robert Glință a reușit să se califice într-o finală

La prima sa participare olimpică, Robert Glință a reușit să se califice într-o finală

Înotătorul român Robert Glință, în vârstă de numai 19 ani, a încheiat pe poziția a opta finala probei de 100 m spate, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Glință a fost cronometrat în 53 de secunde și 50 de sutimi, cu 16 sutimi mai slab decât o făcuse în semifinală, unde stabilise un nou record național. Dacă ar fi înotat la fel de repede în finală, ar fi ocupat locul al șaptelea.

Medalia de aur i-a revenit americanului Ryan Murphy, cronometrat cu timpul de 51,97, nou record olimpic. Murphy a fost la doar trei sutimi de secundă de recordul mondial, care îi aparține americanului Aaron Peirsol (51,94) și a fost stabilit în 2009. Chinezul Xu Jiayu a câștigat argintul, iar un alt american, David Plummer, a obținut medalia de bronz.

„Faptul că a prins finala este ceva extraordinar, pentru că noi aveam ca obiectiv o calificare într-o semifinală. După timpul din calificări am sperat la o finală. Pentru Robert este ceva extraordinar, ca sportiv aflat la prima participare la Jocurile Olimpice. Iar timpul scos este extraordinar, este un record național, un timp care promite pentru viitor. Știu prin ce a trecut până să încheie această probă. A demonstrat că este un sportiv de talie mondială și la seniori”, a declarat președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec, fostă campioană olimpică

MICHAEL PHELPS, NEMULȚUMIT CĂ TRIȘORII ÎNOATĂ ȘI EI ÎN PISCINA OLIMPICĂ...

Înotătorul american Michael Phelps, cel care deține 19 medalii olimpice de aur, regretă că sportivi depistați pozitiv și suspendați pentru dopaj pot participa la Jocurile Olimpice, așa cum sunt cazurile rusoaicei Iulia Efimova și chinezului Sun Yang. „Este trist că în zilele noastre există oameni depistați pozitiv, chiar de două ori, care au totuși ocazia să înoate la Jocurile Olimpice. Este contrar acestui sport și menit să mă enerveze. Acest lucru îmi frânge inima și mi-aș dori ca cineva să facă ceva în legătură cu acest subiect”, a declarat americanul, făcând referință la cazul rusoaicei Efimova, medaliată cu argint în proba de 100 m bras, luni, în timp ce în urmă cu patru zile era exclusă de la Jocurile de la Rio. Efimova, fluierată la prezentarea sportivilor, a fost învinsă în lupta pentru medalia de aur de către americanca Lilly King, care a criticat-o înainte de cursă. „Vom vedea, probabil, mulți oameni spunând ceea ce gândesc despre dopaj”, a apreciat Phelps, venind în sprijinul tinerei sale compatrioate.

Suspendată 16 luni pentru un test pozitiv cu un steroid în 2014, Iulia Efimova a fost depistată din nou pozitiv în luna martie, de data aceasta cu meldonium, un produs la modă în sportul din Rusia, dar interzis. Suspendarea sa a fost însă ridicată și ea a fost absolvită de vină. În cursul lunii iulie, ea a fost privată într-o primă fază de participarea JO 2016, ca urmare a dezvăluirilor din raportul McLaren privind sistemul de dopaj de stat din Rusia, dar această sancțiune a fost ridicată chiar înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor de la Rio.



12