După ce în iunie 2015 s-a luat decizia, fără precedent, de a închide ușile Maternității, în lipsa personalului medical, singurul medic plecând în concediu, conducerea Spitalului Clinic Municipal din Medgidia se vede, din nou, pusă în fața unei situații similare: de data aceasta închiderea Secției de Pediatrie. Din nou, singurul medic pediatru a plecat în concediu. Managerul unității sanitare, dr. Stere Bușu, a declarat, pentru ”Telegraf”, că a făcut tot ce se poate face pentru a aduce medici la Medgidia, însă fără succes.
După ce în iunie 2015 s-a luat decizia, fără precedent, de a închide ușile Maternității, în lipsa personalului medical, singurul medic plecând în concediu, conducerea Spitalului Clinic Municipal din Medgidia se vede, din nou, pusă în fața unei situații similare: de data aceasta, închiderea Secției de Pediatrie. Din nou, singurul medic pediatru a plecat în concediu. ”Din păcate, nu avem ce să facem. Am tras din nou obloanele. Copiii sunt văzuți în urgență, iar cazurile grave sunt trimise la Constanța. Totodată, copiii mai sunt văzuți și în Ambulator”, a declarat, pentru ”Telegraf”, managerul dr. Stere Bușu. El a spus că a căutat, prin toate mijloacele, să găsească medici pediatri care să vrea să profeseze în spitalul din Medgidia, însă fără succes. ”Am întrebat peste tot. Colegii de la Tulcea au închis și ei, la Slobozia nici ei nu au doctori. Cred că o să încerc să merg și în Republica Moldova. Suntem într-o situație disperată; noi tot căutăm soluții”, a declarat managerul Spitalului din Medgidia. Nu în ultimul rând, dr. Bușu a precizat că a încercat să facă rost de pediatri inclusiv prin intermediul firmelor de recrutare.
CURĂȚENIE GENERALĂ
Și pentru că Secția a fost închisă și cum din 2006 nu s-a mai făcut o curățenie generală, managerul a anunțat că s-a trecut la o igienizare totală, timp de două săptămâni, atât cât are concediu singurul medic pediatru. ”Profităm de acest lucru și facem și o dezinfecție totală. În același timp, asistentele medicale care aveau ore lucrate în plus au și ele acum liber. Asta e situația, nu avem ce face”, a spus managerul. Problema este că Secția de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) ”Sf. Apostol Andrei” din Constanța va fi supusă unei mari presiuni. Sunt deja mame internate care au spus că au stat chiar și câte doi copii într-un pat, numărul bolnavilor fiind peste capacitatea secției.
Citește și: