România, a doua săracă din Europa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Financial Times” dezvăluie ce ascunde Băsescu

România, a doua săracă din Europa

Eveniment 17 Decembrie 2011 / 00:00 3231 accesări

MINCIUNI CU „M” MARE Jurnaliştii străini dau de pământ cu polologhia lui Băsescu şi Boc. Ei ne dezvăluie pe şleau tocmai ceea ce şeful statului şi premierul omit să le spună românilor. În continuare suntem la pământ cu economia, în ciuda tuturor estimărilor „profesioniste” ale PDL-ului! Mai mult, jurnaliştii de la cotidianul britanic „Financial Times” contrazic ambiţiile prosteşti ale mai marilor Puterii care vor să dea impresia că economia României merge strună. Realitatea românească e departe de realitatea prefăcută a politicii portocalii. „Financial Times” divulgă că România se clasează pe locul doi cu cea mai săracă economie din Europa. Afirmaţia nu e de fapt nicio noutate în „paradisul” economic de la nivel european. Dar de ce străinii trebuie să ne spună adevărul în loc să ne anunţe şeful statului ori măcar premierul despre situaţia reală a economiei româneşti? Întrebarea rămâne fără răspuns.... România a devenit de mult un tărâm unde neadevărurile coexistă, iar românii sunt nevoiţi „să joace” după cum le cântă politicienii Puterii.

ECONOMIE „OPTIMISTĂ” Printre ambiţiile mult prea mari ale Puterii se numără adoptarea bugetului pe 2012 bazat pe o creştere economică „optimistă”. \"Aţi votat un buget care consolidează stabilitatea macroeconomică a României. Azi, pentru prima oară în ultimii 20 de ani, s-a votat un buget fără conotaţii electorale pentru anul electoral care urmează\'\', s-a lăudat Boc după adoptarea bugetului cu 239 de voturi pentru şi 168 împotrivă, citat şi de Financial Times pe blogul beyondbrics. Bugetul drastic adoptat joi de Parlament cu toate criticile Opoziţiei vizează, sau visează, ca România să reducă cu mai mult de jumătate deficitul bugetar, de la 4,4% din PIB în 2011, la 1,9% în 2012. Cei de la Financial Times atrag însă atenţia că cifrele depind de o rată de creştere de peste 2%, iar ipoteza este optimistă pentru o economie cu legături atât de strânse cu zona euro aflată în dificultate. Mai mult, jurnaliştii relevă că România este familiarizată cu austeritatea, având în vedere că a primit deja, în martie, a patra tranşă din împrumutul agreat de CE cu Bucureştiul, în cadrul unui pachet de asistenţă financiară derulat cu FMI şi alte instituţii internaţionale, de 20 de miliarde de euro.

RISCURI REALE Situaţia economică a României prezintă multe alte riscuri, cu toate omisiunile Puterii. Neil Shearing, de la Capital Economics, atrage şi el atenţia că scenariul cu creşterea economică de 2,1% pentru 2012 s-ar putea dovedi „prea ambiţios”. \'\'Continuarea austerităţii nu va face decât să sporească turbulenţele\" cu care se confruntă economia românească, spune Shearing, iar dacă situaţia din zona euro se va agrava, \"economia României nu va fi în poziţia de a realiza creştere.\"



12