România, diagnosticată cu retard grav în preluarea directivelor europene

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

România, diagnosticată cu retard grav în preluarea directivelor europene

21 Iulie 2016 / 13:30 485 accesări

România are o rată de întârziere de 8,5 luni în preluarea directivelor în dreptul intern, situându-se sub media europeană, care este de 10,1 luni, conform unui anunţ de joi al Comisiei Europene.

În ceea ce priveşte calitatea transpunerii legislaţiei UE, deficitul de conformare a scăzut la 0,4% faţă de ultima raportare şi se află sub media UE de 0,7%, potrivit Tabloului de bord al Pieţei Unice (Single Market Scoreboard), publicat joi de Comisia Europeană.

Potrivit aceluiași document, deficitul actual de transpunere a scăzut la 1,1%, de la 1,2%, la ultima raportare.

Numărul acţiunilor în curs privind Piaţa Unică (23 de dosare), declanşate de către Comisia Europeană împotriva României pentru constatarea neîndeplinirii obligaţiilor privind incorecta transpunere sau aplicare a dreptului UE (procedurile de infringement), s-a redus cu o acţiune față de raportarea anterioară și este cu 3 sub media înregistrată la nivelul UE.

România are o durată medie de soluţionare a dosarelor de 26,5 luni, fiind în continuare sub durata medie la nivelul UE, care este de 30,7 luni.

Totodată, de la data aderării României la UE şi până la publicarea actualei ediţii a Tabloului de bord al Pieţei Unice, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene nu a pronunţat nicio hotărâre de condamnare a statului român pentru neîndeplinirea obligaţiilor care rezultă din tratatele UE.



12