România, motor energetic în sud-estul Europei?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

România, motor energetic în sud-estul Europei?

Politică 12 Aprilie 2017 / 18:10 1077 accesări
Deputatul George Vișan: „România are capacitatea să devină un furnizor energetic pentru țările vecine precum Moldova, Serbia și Bulgaria”

Deputatul George Vișan: „România are capacitatea să devină un furnizor energetic pentru țările vecine precum Moldova, Serbia și Bulgaria”

Deputatul de Constanța al PSD George Vişan, membru al Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), a participat, în perioada 11 - 12 aprilie, la cea de-a 48-a reuniune a Comisiei economice, comerciale, tehnologice și de mediu a APCEMN, care a avut loc la Tbilisi (Georgia). Parlamentarul constănțean a afirmat că la reuniune s-a discutat în mod special despre dezvoltarea de noi surse de energie și energie regenerabilă în țările membre OCEMN. Deputatul constănțean a susținut în cadrul întâlnirii că România are capacitatea să devină un furnizor energetic pentru țările vecine precum Moldova, Serbia și Bulgaria. „Avansul înregistrat de țara noastră în sectorul producției energiei regenerabile poziționează România în topul țărilor din regiunea Mării Negre. Este important să continuăm cooperarea cu statele din regiune, care sunt în plină dezvoltare economică!“, a spus Vișan. El a adăugat că un coleg de-al său din Parlament, deputatul Dan Barna, care a fost prezent la aceeași întâlnire, a considerat că modelul de a dezvolta economia este în prezent în continuă schimbare. „Energia regenerabilă a încetat să mai fie un concept teoretic, devenind o prioritate activă. Există numeroase exemple de succes în țările din regiunea noastră, iar rolul Comisiei economice, comerciale, tehnologice și de mediu a APCEMN este tocmai acela de a deveni o platformă de bune practici pentru țările din regiune. Dincolo de interesele concurente, există o zonă de preocupări comune importante. Dezvoltarea întregii regiuni este premisa succesului fiecăruia și una din rațiunile de existență ale ACPMN“, a punctat Barna.



12