România reia exporturile de carne de porc în China

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

România reia exporturile de carne de porc în China

Eveniment 18 Martie 2015 / 00:00 1290 accesări

România va putea exporta în China carne de porc congelată, după ce autorităţile chineze au aprobat înregistrarea primei companii româneşti producătoare de carne de porc, Smithfield România, a anunţat ieri Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Durabile, Daniel Constantin. Administraţia de Stat pentru Supravegherea Certificării şi Acreditării din China a informat oficial România despre aprobarea înregistrării firmei româneşti, precizând că exportul de carne de porc congelată va putea începe după listarea firmei româneşti pe site-ul Autorității Sanitare Veterinare din China. ”Decizia Chinei de a importa carne de porc din România reprezintă o mare realizare pentru economia românească, întrucât încă din 2012, de la preluarea guvernării, am făcut eforturi susținute împreună cu Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) pentru a deschide posibilitatea exportului cărnii de porc pe o piață atât de importantă cum este cea chineză. Iată că astăzi putem vorbi de un pas concret făcut de România în direcția dezvoltării durabile a agriculturii românești, prin intermediul exporturilor”, a declarat, într-un comunicat, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. El a semnat în vara anului trecut un memorandum de înţelegere cu omologul său din China, Han Changfu, privind sănătatea animală și siguranța alimentelor, document care clarifică aspectele tehnice privind colaborarea româno-chineză în domeniul sanitar-veterinar, siguranței alimentelor, controlului și inspecției pe zona cărnii și a produselor din carne.



12