ROMÂNIA! Se CONFIRMĂ tot mai multe DECESE de GRIPĂ!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În fiecare zi, noi cazuri

ROMÂNIA! Se CONFIRMĂ tot mai multe DECESE de GRIPĂ!

Sănătate 31 Ianuarie 2019 / 15:52 611 accesări

Specialiști ai Institutului Național de Sănătate Publică au anunțat decesul cu numărul 61. Astfel, au fost confirmate 3 noi decese, astfel: bărbat de 60 de ani, din județul Iași, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiții medicale preexistente și antecedente vaccinale necunoscute. Data decesului: 31/01/2019; bărbat de 43 de ani, din județul Vrancea, confirmat cu virus gripal tip A,în curs de subtipare, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal. Data decesului: 25/01/2019; bărbat de 56 de ani, din județul Hunedoara, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, fără condiții medicale preexistente și nevaccinat anti-gripal. Data decesului: 26/01/2019.

RECOMANDĂRI PENTRU POPULAȚIE:

Consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa și care poate stabili o eventuală indicație pentru spitalizare; izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei; respectarea etichetei tusei și strănutului (utilizarea de batiste de unica utilizare sau tuse/strănut la nivelul părții interne a articulației cotului); Igiena adecvată a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului; purtarea echipamentului de protecție adecvat (măști, mănuși, halate) de către vizitatori și personalul medical; continuarea vaccinării antigripale.

“Evoluția numărului de îmbolnăviri este influențată de evitarea spațiilor aglomerate, iar vacanța de săptămâna viitoare poate să influențeze în bine, cu condiția că în aceasta perioadă copiii să evite colectivitățile”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

APA ȘI SĂPUNUL, SFINTE! NU DEZINFECTANTUL!

În această perioadă, medicii recomandă adulților să nu își ducă în colectivități copiii, în mall-uri, la locuri de joacă aglomerate. Cunoscutul prof. dr. Adrian Streinu Cercel a spus că unitățile sanitare știu ce au de făcut în acest caz și că o problemă este cu igiena personală. ”Apa și săpunul sunt sfinte. Nu dezinfectantul. Apa și săpunul. Apoi, cum strănutăm. Nu strănutăm în mână. În acest context este bine să purtăm și masca de protecție. Dacă o purtăm sub nas o purtăm degeaba. Nu uitați că trebuie să ne spălăm și în nas. Când ne spălăm pe mâini, o facem și în nas. Mâna se contaminează dacă atinge secrețiile nazale”.



12