România va întâlni pe teren propriu Africa de Sud, în turul I al Grupei I a Zonei Europa/Africa a Cupei Davis, dacă va rămâne în acest eșalon valoric al competiției, s-a stabilit miercuri în urma tragerii la sorți de la Londra. România va disputa, între 20 și 22 octombrie, o partidă decisivă în Israel pentru menținerea/retrogradarea în/din Grupa I a Zonei Europa/Africa.
Cei mai cunoscuți jucători sud-africani sunt finalistul US Open la simplu Kevin Anderson, locul 15 ATP, și Raven Klaasen, locul 18 ATP la dublu, câștigător la Indian Wells, în echipă cu americanul Rajeev Ram. Partidele din turul I vor avea loc în perioada 2-4 februarie 2018.
România a ajuns la un pas de a părăsi Grupa I a Zonei Europa/Africa, după ce a pierdut cu scorul general de 1-4 întâlnirea cu Austria, de la Wels.
Tot miercuri s-au decis și întâlnirile din primul tur al Grupei Mondiale (2-4 februarie 2018): Serbia - SUA; Spania - Marea Britanie; Franța - Olanda; Italia - Japonia; Australia - Germania; Kazahstan - Elveția; Canada - Croația; Ungaria - Belgia.
FINALA CUPEI DAVIS 2017, PE STADION!
Finala Cupei Davis dintre Franța și Belgia se va juca, în perioada 24-26 noiembrie, pe stadionul echipei de fotbal Lille, Stade Pierre-Mauroy. Federația Franceză de Tenis a decis că, deși stadionul nu le-a purtat noroc „Cocoșilor Galici” în 2014, atunci când Elveția condusă de Roger Federer a câștigat în dauna gazdelor, meciul pentru Salatiera de Argint cu numărul 10 împotriva Belgiei se va juca tot la Lille.
Stadionul a fost inaugurat pe 17 august 2012 și are o capacitate de 50.000 de locuri. Totuși, la finala Cupei Davis vor asista doar cel mult 27.500 de spectatori. Spre deosebire de finala din 2014, disputată pe zgură, meciul de anul acesta se va juca pe suprafață rapidă, în condiții de sală (cu acoperișul tras).
În semifinale, Franța a eliminat Serbia, cu scorul de 3-1, în timp ce Belgia a avut nevoie de meci decisiv pentru a depăși Australia, 3-2. 2001 este anul ultimului succes al Franței. De partea cealaltă, Belgia vizează primul succes în Cupa Davis, după două finale pierdute, în 1904 și 2015.