SUA intervine în scandalul cu toxina neurotoxică şi sancţionează Rusia. Preşedinţia rusă a denunţat ca fiind "absolut inacceptabile" şi "ilegale" noile sancţiuni economice anunţate de SUA în legătură cu atacul cu agent chimic Noviciok în Marea Britanie, dar a declarat că în pofida acestui lucru "îşi păstrează speranţa în favoarea unor relaţii constructive" cu Washingtonul, informează AFP. "Considerăm absolut inacceptabilă anunţarea de noi restricţii în legătură cu afacerea de la Salisbury şi le considerăm ilegale", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, calificând Washingtonul drept "partener imprevizibil" şi respingând din nou orice responsabilitate a Rusiei în otrăvirea fostului agent rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a ţinut, însă, să sublinieze că relaţiile dintre Rusia şi SUA "nu sunt doar în interesul celor două popoare ale noastre, ci şi al stabilităţii şi securităţii în lume".
Statele Unite au anunţat miercuri că vor impune noi sancţiuni Rusiei după ce Washingtonul a stabilit că Moscova a folosit un agent neurotoxic pentru a-i otrăvi pe fostul agent dublu rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia Iulia, în Marea Britanie. Sancţiunile se referă la mărfuri sensibile din punct de vedere al securităţii naţionale, le-a spus miercuri reporterilor un înalt oficial al Departamentului de Stat, citând legea americană din 1991 privind eliminarea folosirii armelor chimice şi biologice. Vor exista, totuşi, unele excepţii în cazul zborurilor spaţiale şi al cooperării guvernamentale în domeniu, dar şi în ce priveşte siguranţa avioanelor de pasageri, situaţii care vor fi analizate de la caz la caz, a adăugat acesta.