S-a ridicat nivelul de poluare în urma incendiului devastator de la Lumina?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

S-a ridicat nivelul de poluare în urma incendiului devastator de la Lumina?

Eveniment 12 August 2016 / 11:44 609 accesări

Un devastator incendiu a transformat în scrum un depozit de vopseluri uzate și mase plastice din Lumina. Totul s-a întâmplat miercuri dimineață. Pompierii s-au luptat opt ore cu flăcările și au mobilizat la fața locului șase autospeciale de stingere cu apă și spumă. În cele din urmă focul a fost lichidat și din fericire, nu au fost înregistrate victime umane. Însă mediul înconjurător a fost afectat din cauza celor 35 de tone de vopsea, 70 de tone de deșeuri plastice și nu mai puțin de 400 de tone de grăsimi vegetale care au ars. Vineri, Specialiștii Agenției pentru Protecție Mediului Constanța au făcut publice rezultatele analizelor, obținute în urma probelor prelevate de la locul în care a avut loc incendiul.

„Deși rezultatele monitorizării efectuate pe perioada incendiului în zona de siguranță permisă, au indicat depășiri de circa 2,5 ori ale concentrației maxime admise la indicatorul pulberi totale în suspensie, pe direcția predominantă de vânt, datele înregistrate de stațiile apropiate de zona incendiului nu au prezentat depășiri ale valorilor limită orare, la poluanții monitorizați. Totuși, urmare a condițiilor meteorologice de calm atmosferic, care a împiedicat dispersia poluanților în atmosferă, pe perioada de noapte s-au înregistrat ușoare creșteri ale valorilor indicatorilor monitorizați, dar care s-au situat în permanență sub limitele impuse de legislația în vigoare privind calitatea aerului ambiant" se arată în comunicatul Agenției pentru Protecție Mediului Constanța.

Societatea S.C. ECO BIO MAGIC S.R.L., cea care deține depozitul, a fost amendată de Garda de Mediu Constanța cu 5.000 de lei.

Citește și:

Sute de tone de grăsimi vegetale, vopsea și deșeuri, mistuite în incendiul din Lumina!

Taguri articol


12