Consilierii locali ai municipiului Constanța și-au preluat, oficial, mandatele. Ședința de constituire a forului a avut loc joi, 23 iunie, când aleșii locali, în frunte cu primarul Decebal Făgădău au depus jurământul de învestitură. Dintre cei 27 de consilieri, 13 provin din PSD, zece sunt din PNL, trei fac parte din PMP, iar unul este independent. Tot joi au fost aleși și cei doi viceprimari ai Constanței, ambii din rândul social democraților.
Noii consilieri locali din Constanța, aleși la scrutinul din 5 iunie, și-au preluat mandatele joi, 23 iunie, în cadrul ședinței de constituire a Consiliului Local Municipal (CLM). În total, 27 de aleși locali vor decide soarta Constanței în următorii patru ani. Tot joi a fost stabilită și echipa de conducere din Primărie. Edilul Decebal Făgădău, care, cu ocazia ședinței de constituire a CLM și-a depus jurământul de învestitură, va fi asistat de viceprimarii Costin Răsăuțeanu și Dumitru Babu.
CINE SUNT NOII CONSILIERI LOCALI?
Dintre cei 27 de aleși locali, 13 sunt din PSD, zece fac parte din PNL, trei sunt din PMP și unul este independent. Din partea PSD, în CLM Constanța au fost învestiți în funcție: Răzvan Florea, Irinela Nicolae, Costin Răsăuţeanu, Aurelian Marin, Adriana Teodoru, George Vişan, Valentin Pîrvulescu, Dumitru Babu, Marioara Cojoc, Teodor Patrichi, Mircea Dobre, Perodin Dede și Cristian-Marius Andreiaş. Cei zece consilieri PNL sunt: Ioan Solomon, Mihaela Andrei, Costin Avătavului, Raluca Trandafir, Adriana Teodora Câmpeanu, Horia Căliminte, Romeo Caius Rezeanu, Cristina Văsîi, Victor Constantin și Adriana Arghirescu. PMP este prezent în for prin Cătălin Papuc, Alexandru Zabara și Secil Cantaragiu, în timp ce George-Andrei Popescu este singurul consilier independent. În cele două posturi de viceprimar au fost aleși social democrații Dumitru Babu (16 voturi „pentru” și 9 „împotrivă”) și Costin Răsăuțeanu (15 voturi „pentru” și 10 „împotrivă”). De altfel, ei au fost singurii care au candidat pentru această funcție, după ce liberalii au refuzat să înainteze o propunere în acest sens, iar PMP a mers pe mâna PSD. Este încă neclară poziția independentului Popescu. El a fost singurul care s-a abținut de la votul pentru validarea în funcție a celor doi viceprimari, probabil din dorința de a evidenția atitudinea neutră pe care a anunțat că o va avea în Consiliul Local.
PLANURI PENTRU MANDATUL 2016 - 2020
După încheierea ședinței de constituire, primarul Decebal Făgădău, al 55-lea edil-șef din istoria Constanței, și-a prezentat planurile pentru mandatul 2016 - 2020. „Pot garanta că, atât proiectele promise în campanie, cât și cele pe care le vom prezenta în viitor se vor transpune în activitatea consilierilor. Atât ședințele comisiilor de specialitate, cât și cele de Consiliu Local vor fi înregistrate și postate pe site-ul Primăriei. Îmi doresc, totodată, ca partidele politice să vină cu proiectele cu care au candidat, să le dezbatem, pentru că nu plecăm de la ideea că un singur partid este deținătorul puterii absolute. Ne dorim să învățăm unii de la ceilalți și, prin consultare și dezbatere, să rezulte cele mai bune proiecte pentru constănțeni”, a declarat Făgădău. El a spus că își dorește ca fiecărui consilier să îi fie distribuite sarcini care au legătură cu domeniul lor de activitate. Nu în ultimul rând, Făgădău a vorbit și despre reorganizarea aparatului administrativ al Primăriei. El a explicat că, până la 1 iuanuarie 2017, va lua măsuri de eficientizare a activității în cadrul instituției.
Citește și:
Consiliul Local a ales noii viceprimari ai Constanței
A început ședința de constituire a Consiliului Local Constanța