Salah Abdeslam, un suspect-cheie în atacurile de la 13 noiembrie, va fi transferat în Franţa, în termen de zece zile, a dat asigurări ministrul francez al Justiţiei, Jean-Jacques Urvoas, după ce justiţia belgiană a dat undă verde extrădării acestuia. El doreşte să colaboreze cu autorităţile franceze, a anunţat unul dintre avocaţii săi, Cédric Moisse, în contextul în care singurul supravieţuitor al comandourilor care au ucis 130 de persoane în capitala franceză păstrează tăcerea de a doua zi după ce a fost arestat, pe 18 martie, la Bruxelles, după ce începuse să vorbească. Potrivit procurorului Parisului, François Molins, Abdeslam a jucat un rol central în constituirea comandourilor de la 13 noiembrie, prin faptul că a participat la aducerea unui anumit număr de terorişti în Europa şi la pregătirea logistică a acestor atacuri. Iar el cel puţin i-a transportat, în acea seară, pe atacatorii de la Stade de France, la periferia pariziană. Abdeslam şi-a minimalizat rolul în primele sale declaraţii. El a povestit, de asemenea, că voia să se detoneze la Stade de France, dar a dat înapoi.
Anchetatorii se întreabă dacă Abdeslam nu cumva era însărcinat să comită atentatul din nordul Parisului menţionat în revendicarea Statului Islamic (SI), dar care nu a fost comis. Arestarea sa, după mai bine de patru luni de fugă, pare, potrivit anchetatorilor, să fi precipitat atacurile sinucigaşe de pe aeroportul şi staţia de metrou de la Bruxelles. Poliţia, care a găsit explozivi în apartamentul de la Bruxelles de unde au plecat atacatorii de pe aeroport, se întreabă dacă Abdeslam nu cumva era însărcinat să participe la atacuri, vizând eventual alte ţinte. Unul sau mai mulţi suspecţi sunt căutaţi după atacurile de la Bruxelles, inclusiv... bărbatul cu pălărie, cel de-al treilea om cu bombă de pe aeroport, care a plecat înainte ca cei doi kamikaze să se detoneze.
Redeschiderea aeroportului de la Zaventem pentru călători continuă să fie amânată de la o zi la alta. Aeroportul este pregătit tehnic în vederea unei redeschideri parţiale. Sindicate din cadrul poliţiei au avansat, joi seara, o ameninţare cu grevă, reclamând ca toate persoanele care sosesc în terminalul temporar pentru plecări să fie controlate în prealabil. Premierul belgian, Charles Michel, i-a chemat la negocieri urgente cu conducerea poliţiei, iar un Consiliu Naţional de Securitate urmează să tranşeze o eventuală redeschidere parţială a aeroportului. O dovadă a faptului că ameninţarea teroristă continuă să planeze asupra Europei este o nouă operaţiune franco-belgiană a poliţiei, joi, la Courtrai, în nord-vestul Belgiei, în cadrul anchetei - separate - cu privire la un plan de atentat, dejucat, în Franţa. Într-un cartier încercuit de poliţie şi armată, forţele de ordine, înarmate cu detectoare de metale şi însoţite de câini special antrenaţi, au efectuat percheziţii în zona unei case şi unei păduri. Nicio arestare nu a fost operată, iar anchetatorii nu a găsit nici arme şi nici explozivi. Justiţia franceză l-a inculpat miercuri seara pe principalul suspect în această acţiune teroristă iminentă, francezul Reda Kriket, iar alţi bărbaţi în legătură cu acest dosar sunt încarceraţi în Olanda şi în Belgia.