Examenele de laborator, realizate de Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu - Mare, au pus în evidență prezența virusului pestei porcine africane (PPA), într-o probă recoltată dintr-un salam ...
Obişnuiţi să mâncaţi salam? Potrivit statisticilor oferite de cei mai mari producători ai acestui aliment din România, da! Românii consumă mult salam. Însă nu toate salamurile sunt benefice pentru organism. Asociația Pro Consumatori (fostă Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor ...
Un nou studiu al Asociației Pro Consumatori (APC) din România, realizat de către o echipă de experți coordonată de președintele asociației, conf. univ. dr. Costel Stanciu, a scos la iveală alte grave probleme în alimentația publică. De această dată, specialiștii au achiziționat din marile ...
Țara noastră a devenit aproape coș de gunoi pentru multe țări, asta dacă analizăm declarațiile ministrului Agriculturii, Achim Irimescu. Și problema nu ar fi neapărat asta; mai grav este că produsele care ajung pe piața noastră vin din străinătate aproape de finalul termenului de valabilitate sau chiar ...
Ministrul Agriculturii a declarat, într-un interviu pentru Ziarul Financiar, că "în România sunt cazuri în care salamul se spală cu oţet şi se pune iar în vânzare. România este o piaţă de mâna a zecea în care se aduc produse din străinătate cu termene ...
Multe produse alimentare pe bază de carne vândute în UE nu sunt etichetate corespunzător sau au ingrediente nocive pentru organism, dar care sunt ascunse prin diverse strategii. Cel puțin așa arată datele unui studiu recent realizat la nivel european. Șapte organizații membre ale BEUC (Organizația ...