E primăvară, iar spanac proaspăt găsim mai peste tot, în toate piețele. Tocmai de aceea vă recomandăm o rețetă de salată, fără să preparăm termic spanacul, care în acest fel își păstrează toate proprietățile nutritive. Pentru a prepara salata, avem nevoie de 100 g de spanac crud, 100 g de salată verde, 3-4 ridichi, 3 lingurițe mix semințe (floarea-soarelui, dovleac, in, susan), sare, ulei de măsline și suc de portocale. În primul rând trebuie să curățăm codițele frunzelor de spanac, spălăm frunzele în două ape și le ștergem foarte bine. De asemenea, spălăm bine și frunzele de salată. Ridichile le spălăm și le tăiem în felii foarte subțiri. Într-un bol de salată punem frunzele de spanac (dacă sunt mari le rupem cu mâna în bucățele mai mici). Adăugăm frunzele de salată rupte cu mâna în bucăți potrivite, feliile de ridichi și semințele, iar apoi amestecăm până la omogenizare. Într-un vas mic, amestecăm sucul de portocală, uleiul de măsline și adăugăm sare după gust. Turnăm compoziția în bolul cu salată și amestecăm din nou bine, salata fiind astfel gata de a fi consumată.