„Salvați Copiii“ a dotat Spitalul Medgidia cu aparatură medicală vitală prematurilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Salvați Copiii“ a dotat Spitalul Medgidia cu aparatură medicală vitală prematurilor

Sănătate 11 Iunie 2019 / 14:30 2450 accesări

Aparatura medicală insuficientă reprezintă una dintre cauzele majore ale mortalității infantile în România, a cărei rată menține țara noastră pe primele locuri în Uniunea Europeană. Este și cazul Spitalului Municipal Medgidia, unde nou-născuții sunt îngrijiți în incubatoare cu o vechime mai mare de 10 ani, în condițiile în care aici, numai în anul 2018, au fost înregistrate 1.100 de nașteri, dintre care 70 premature. Este motivul pentru care Salvați Copiii România dotează secția de neonatologie a spitalului cu aparatură modernă, ce constă într-o masă radiantă performantă în valoare de 10.000 de euro. Este cea de-a șaptea dotare pe care Organizația Salvați Copiii o face în județul Constanța, în cadrul programului național de combatere a mortalității infantile.

În ultimii opt ani, Salvați Copiii România a investit aprox. 5 milioane de euro în dotarea a 96 de maternități și secții de nou-născuți din toate județele țării cu peste 630 de echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea a peste 72.000 de copii. „Nașterea în România continuă să fie discriminatorie, iar neșansa de a aduce pe lume un copil prematur într-o maternitate care nu are aparatură medicală vitală poate deveni o tragedie. Am văzut multe drame în maternitățile din țară. De opt ani, Salvați Copiii s-a alăturat medicilor în salvarea prematurilor și susține cu aparatură medicală secțiile care au nevoie urgentă de echipamente”, a explicat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.

Ultimul proiect național guvernamental de dotare a maternităților și secțiilor de terapie intensivă neonatală datează de mai bine de zece ani, din 2007, timp în care unele aparate s-au defectat și nu mai pot fi folosite. „Dacă un copil foarte mic are probleme cu menținerea temperaturii normale a corpului, o masă radiantă îi poate oferi medicului posibilitatea de a efectua manevrele de reanimare fără a pune în pericol stabilitatea termică a acestuia. De aceea, masa radiantă primită de la Salvați Copiii și Atlas Translogistics ne oferă oportunitatea de a trata optim prematurii la noi în maternitate. Pentru medici și pentru prematuri, echipamentele medicale performante sunt vitale.” a spus Dumitru-Eugen Aglițoiu, Manager Spitalul Municipal Medgidia.

Organizația Salvați Copiii va continua să atragă atenția asupra efortului pe care îl depun medicii în salvarea vieților copiilor prematuri în cadrul Spitalului Medgidia, unde mai este nevoie, potrivit solicitărilor medicilor, de 2 incubatoare, o masă radiantă, un bilirubinometru, 2 monitoare, pătuțuri pentru nou-născuți și mese de înfășat. „În susținerea cauzei copiilor născuți prematur, Atlas Translogistics vine în sprijinul acestora donând integral suma necesară achiziționării unei mese radiante pentru Secția de Neonatologie a Spitalului Medgidia. Ne dorim ca demersul nostru să fie urmat și de alte companii, iar împreună să contribuim la scăderea ratei mortalității infantile din țara noastră.”, a declarat Marian Ion, Director General Atlas Translogistics.

Viața prematurilor depinde de investiția în maternități: 3,5% din impozitul pe venit

Salvați Copiii România a identificat, de-a lungul celor opt ani de campanie pentru reducerea mortalității infantile, mecanisme de finanțare care să acopere componenta de intervenție, pentru că salvarea vieților copiilor născuți prematur este o urgență.

Până pe 31 iulie, fiecare contribuabil poate depune Formularul 230 sau Declarația Unică, precompletate cu datele de identificare ale organizației la administrația financiară de care aparține cu domiciliul. Totodată, companiile care plătesc impozit pe profit pot sponsoriza cu maxim 20% din impozitul pe profit datorat anual, dar nu mai mult de 0,5% din cifra de afaceri, iar microîntreprinderile cu maxim 20% din impozitul pe venit datorat trimestrial. Formularele se pot descărca de la www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza, iar mai multe informații despre posibilitatea companiilor de a sponsoriza programul se pot afla la mara.niculescu@salvaticopiii.ro.



Ştiri recomandate

12