Sâmbătă, 22 mai 2021, Universitatea Maritimă din Constanța va organiza cea de-a doua ediție a Conferinței Științifice Internaționale dedicate universităților din bazinul Mării Negre. Ediția de anul trecut a reușit să spargă toate barierele impuse de criza sanitară și să reunească studenți din 6 țările riverane Mării Negre.
Succesul notabil al primei ediții și reacțiile pozitive transmise de participanți ne-au încurajat să păstrăm și anul acesta formatul inovativ al conferinței și să mizăm pe instrumentele digitale puse la dispoziție de platforma de e-Learning a UMC.
În plus, pentru a le permite și studenților de la universitățile tehnice să ni se alăture, temele propuse pentru discuții au fost extinse și diversificate. Astfel, Conferința Științifică Internațională va cuprinde 6 secțiuni care se vor desfășura în paralel, după cum urmează: Navigație și transport maritim și fluvial; Aspecte economice și juridice în transporturi; Inginerie mecanică; Ingineria și protecția mediului în industrie; Științe fundamentale și Științe umaniste; Inginerie electrică și Tehnologii și Sisteme de Telecomunicații.
La lucrări s-au înscris 85 de studenți din România, Bulgaria, Georgia și Federația Rusă. Dintre universitățile românești reprezentate în cadrul conferinței amintim: Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, Universitatea Politehnică din București, Academia de Poliție A.I. Cuza din București, Universitatea Babeș – Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea Dunărea de Jos din Galați, Universitatea Petrol – Gaze din Ploiești, Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu din Sibiu, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava și Universitatea Politehnică din Timișoara.