Mortalitatea maternă la nivel mondial scăzut cu 44% față de nivelul din 1990, însă doar nouă țări au reușit să îndeplinească obiectivele stabilite de Organizația Națiunilor Unite în acest domeniu, potrivit cifrelor publicate joi de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și citate ...
Usturoiul este extrem de benefic pentru sănătate, iar mai multe studii au demonstrat că un căţel de usturoi consumat pe stomacul gol, dimineaţa, îi va creşte eficienţa, trasformându-l în cel mai puternic antibiotic natural. Motivul este că, atunci când este consumat înainte de ...
Tigăile şi oalele ne pot îmbolnăvi?! Dacă ştim cu toţii că ceea ce mâncăm ne poate îmbolnăvi, aflăm acum că şi vasele de gătit pot fi nocive pentru organism. Nutrienţii din alimente pot fi rapid distruşi dacă încălzim prea mult produsul în sine, iar unele metale grele din ...
Multe produse alimentare pe bază de carne vândute în UE nu sunt etichetate corespunzător sau au ingrediente nocive pentru organism, dar care sunt ascunse prin diverse strategii. Cel puțin așa arată datele unui studiu recent realizat la nivel european. Șapte organizații membre ale BEUC (Organizația ...
O linie telefonică gratuită a fost deschisă pentru consilierea şi sprijinirea persoanelor de vârsta a treia: "Telefonul vârstnicului". Această linie poate fi apelată gratuit la 0800.460.001 de către orice persoană în vârstă care are nevoie de consiliere, sprijin practic sau ...
Lipsa vitaminei D sporește riscul unui accident cardiovascular? Persoanele al căror nivel de vitamina D este de sub 15 nanograme pe milimetru (ng/ml) de sânge au un risc cardiovascular crescut, au stabilit autorii unui studiu recent. ”Deși rate ale vitaminei D de peste 30 ng/ml au fost mult timp ...
Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) arată că, la nivel global, sumele alocate de state pentru serviciile medicale au crescut foarte mult începând cu anul 1980. În prezent, primele poziții în ceea ce privește sumele destinate anual acestui sector sunt deținute de ...
Sărac în calorii, dar bogat în micronutrienți,broccolieste una din legumele care nu ar trebui să ne lipsească din alimentație. El are și un conținut bogat în glucide, vitamine și săruri minerale, include în cantități mari vitamina C și vitamina K, extrem de necesare pentru o bună ...
Chiar dacă am apucat din familie să pregătim mâncarea pentru mai multe zile și să o reîncălzim atunci când o consumăm, specialiștii în chimia alimentelor ne avertizează că acest lucru poate deveni, în unele situații, un real pericol pentru sănătate. Acest lucru se ...
Micul dejun trebuie să acopere aproximativ 20 - 30% din necesarul zilnic de energie și de aceea nu poate fi înlocuit de nicio altă masă a zilei? Studiile au demonstrat că nutrienții esențiali pierduți la micul dejun nu sunt compensați la celelalte mese ale zilei. Totodată, persoanele care iau zilnic ...
Majoritatea românilor consideră că țara se îndreaptă într-o direcție greșită, iar cea mai mare îngrijorare a lor este legată de posibilitatea înrăutățirii stării de sănătate și a diminuării veniturilor, potrivit unui sondaj realizat de INSCOP Research, în perioada 23 ...
Cu siguranță ați folosit adeseori stafide în prepararea deserturilor, însă ele ar trebui consumate mai des, mai ales că sunt foarte sănătoase. Spre exemplu, consumul de stafide poate fi benefic pentru reducerea colesterolului. Datorită conţinutului de fibre şi polifenoli, stafidele previn ...
”Sănătatea Mamei și a Copilului” este tema unui seminar de educație medicală ce se va desfășura vineri, 30 octombrie 2015, începând cu ora 18.30, la hotelul Ibis din Constanța, sub egida organizației Rotary Cetatea Tomis. Specialiștii Rețelei Private de Sănătate ”Regina ...
Zahărul este considerat de mulți un fel de otravă pentru organism. Și, pentru a vedea exact cât rău face el organismului, mulți au efectuat și unele teste. Un grup de nutriționiști a eliminat, timp de 9 zile, zahărul adăugat din alimentația unor copii obezi, iar rezultatul a fost evident: au scăzut ...
Dacă emisiile de gaze cu efect de seră continuă să crească, temperatura în zona Golfului poate depăși limita suportabilă până la sfârșitul secolului, potrivit unui studiu publicat luni în revista „Nature”, informează agenția France Presse. Organismul uman se poate adapta ...
De regulă, în sezonul rece, specialiștii susțin că este bine să mâncăm cu precădere unele alimente. De exemplu, sunt numai bune supele, condimentele, infuziile, legumele, fructele și produsele lactate, scrie cotidianul spaniol „ABC“. În cazul supelor, pe de o parte, furnizează ...