Sănătatea mintală a angajaţilor Departamentului de Stat SUA din Irak îngrijorează

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sănătatea mintală a angajaţilor Departamentului de Stat SUA din Irak îngrijorează

Externe 21 Iunie 2007 / 00:00 660 accesări

Departamentul american de Stat este îngrijorat în legătură cu sănătatea mintală a diplomaţilor săi delegaţi în Irak şi a lansat, la 1 iunie, o anchetă anonimă în legătură cu situaţiile de stres cu care s-au confruntat aceştia. Situaţia periculoasă în care lucrează angajaţii ambasadei americane din Bagdad sau de la Kabul riscă să provoace un număr din ce în ce mai mare de cazuri de sindrom de stres posttraumatic, similar celor care se manifestă la militari, a explicat directorul serviciilor medicale din Departamentul de Stat, doctorul Laurence Brown, într-o audiere în faţa Senatului. Simptomele stresului posttraumatic sînt, printre altele, insomnia, iritabilitatea, scăderea capacităţii de concentrare sau hipervigilenţa.

Departamentul de Stat a lansat o anchetă care va dura o lună, a anunţat Brown. “Sperăm să obţinem informaţii de la majoritatea celor 2.000 de angajaţi care au lucrat în condiţii dificile, inclusiv cei care au fost în Irak”, a precizat el. Chestionarul se referă, în special, la situaţiile periculoase cu care s-a confruntat un angajat, cum a reacţionat şi eventualul ajutorul medical pe care l-a solicitat acesta. Departamentul de Stat vrea să folosească rezultatele acestui studiu pentru a dezvolta programe suplimentare de asistenţă psihologică. Începînd din iulie, angajaţilor care se întorc din posturi unde nivelul stresului este foarte crescut le vor fi propuse grupuri de susţinere psihologică.

Mişcarea sindicală a departamentului a confirmat că angajaţii care se întorc din Irak s-au plîns de simptome care sînt, în mod clar, asociate sindromului de stres posttraumatic. “Nu avem cifre exacte, dar rezultatele preliminare ale anchetei Deapartamentului de Stat arată că fenomenul ar putea afecta 40% sau mai multe persoane vizate, adică aceeaşi rată ca aceea din rîndul armatei americane”, a afirmat Steven Kashkett, vicepreşedintele American Foreign Service Association. Acesta a dezvăluit că numeroşi angajaţi care s-au întors din Irak au declarat că nu au avut prea multe ocazii de a beneficia de consiliere, înainte, în timpul sau după misiunea lor. “Unii dintre ei au simţit chiar că sînt penalizaţi pentru că şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu sindromul de stres posttraumatic”, a adăugat Kashkett.

Taguri articol


12