Umplerea frigiderului cu produse alimentare care expiră înainte de-a fi consumate a devenit, din păcate, o obișnuință la români, a declarat, marți, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu. El a recunoscut că și lui i s-a întâmplat asta - „Avem un grup de lucru la nivelul MADR, format din 25 de entități publice și private, și sper ca, pe termen lung, să avem rezultate în combaterea risipei alimentare. Consumatorul trebuie să știe cum se comportă. Știm că în prezent, în Uniunea Europeană, fără subvenții, nu s-ar putea produce produse la prețuri accesibile pentru consumatori. În Vest s-au înființat deja structuri care se ocupă de redistribuirea alimentelor la prețuri modice către pătura săracă a populației“. Potrivit ministrului de resort, sumele care se pierd sunt foarte mari - „Numai la câți bani se alocă în agricultură pentru subvenții, respectiv 40 miliarde euro pe an, ne putem da seama de impact“.