Sarah Chang şi O.S.B., o pagină de istorie culturală „Sub semnul lui Ovidius“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sarah Chang şi O.S.B., o pagină de istorie culturală „Sub semnul lui Ovidius“

Cultură 28 August 2017 / 16:49 882 accesări

O seară incredibilă a marcat închiderea festivalului „Sub semnul lui Ovidius”, evenimentul care a deschis celebrarea a 2.000 de ani de la trecerea în nefiinţă a marelui poet exilat la Tomis, Ovidius. Orchestra Simfonică Bucureşti, condusă de maestrul Radu Postăvaru, alături de senzaţionala violonistă Sarah Chang, poveştile lui Ovidius rostite de Ion Caramitru, emoţionantul Balet „Oleg Danovski”, condus de către coregraful Horaţiu Cherecheş, spectacolul de „foc şi muzică” care a încheiat evenimentul şi miile de spectatori au creat o atmosferă pentru a cărei descriere nu sunt suficiente doar cuvintele, sărace în sensuri şi elocvenţă.

Interpretarea celebrei artiste a potenţat notele binecunoscute ale „Anotimpurilor” lui Vivaldi, a făcut muzica să strălucească şi a oprit, parcă, timpul în loc. O energie incredibilă s-a revărsat dinspre scenă, resimţită puternic de public, respectată şi savurată într-o linişte totală. „Menirea unui artist este aceea de a transmite emoţie. Fără asta, am fi toţi la fel, doar nişte tehnicieni mai buni sau mai slabi. Emoţia şi calitatea ei, pe care o împărtăşim într-un mod foarte personal, este darul nostru, al artiştilor, pentru marele public. Mi-a plăcut foarte mult aici, iar publicul este incredibil. M-aş întoarce cu plăcere”, a declarat Sarah Chang într-un interviu, cu ocazia acestui eveniment.

Orchestra Simfonică Bucureşti, condusă de către maestrul Radu Postăvaru, a lăsat o amprentă de neşters în amintirile celor prezenţi, prin profesionalismul şi pasiunea pe care le-au pus în slujba muzicii şi pe care le-au dăruit, cu generozitate, publicului constănţean.

Baletul „Oleg Danovski” a fost, ca întotdeauna, alături de evenimentele de elită ale Constanţei şi a întovărăşit, dinamic şi elegant, operele binecunoscute, în coregrafia celebrului Horaţiu Cherecheş.

Spectacolul de „foc şi muzică” care a încheiat evenimentul a fost aplaudat şi filmat de miile de spectatori, încântaţi peste măsură de formele, cadenţa şi luminozitatea ludică pe care le-au realizat maeştrii de la Ruggieri.

„Constanţa este mai bogată, acum, cu o premieră extraordinară, istoria ei nelăsând loc decât pentru o alta, căci tradiţia se clădeşte din marile istorii culturale ale timpului mic, de câteva seri. Mulţumim marelui public pentru înţelegere şi pentru faptul că ne-a fost alături, cu atât de multă bucurie şi energie”, au declarat organizatorii.

Superevenimentul „Sub semnul lui Ovidius”, o premieră absolută pentru Constanţa, a fost organizat de Filiala Asociației Difuzorilor și Editorilor - Patronat al Cărții, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța.

Mulțumim Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis“ Constanţa, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“, Inspectoratului de Poliţie al Municipiului Constanţa.



12