Sărbătoare la Colegiul Naţional „Regina Maria”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
56 de ani în slujba artelor

Sărbătoare la Colegiul Naţional „Regina Maria”

Cultură 30 Noiembrie 2012 / 00:00 627 accesări

Colegiul Naţional de Arte (CNA) „Regina Maria”, patronat de „regina-artistă”, dar şi de Sfântul Apostol Andrei, a sărbătorit, ieri, cu muzică şi dans, 56 de ani în slujba educaţiei întru frumos, în prezenţa unor oaspeţi speciali. Deschiderea oficială a manifestării a avut loc în sala „Sergiu Celibidache”, cu intonarea Imnului de stat al României, „Deşteaptă-te, române!”, urmat de alocuţiunile invitaţilor speciali. Printre aceştia s-au aflat directorii instituţiilor cu nume... regale: Şcoala Gimnazială nr. 43 „Ferdinand” din Constanţa, Liceul Teoretic „Carmen Sylva” din Eforie şi Liceul „Regele Carol I” din Ostrov.

Nu au lipsit nici prietenii instituţiei de învăţământ vocaţional: preşedintele Universităţii „Andrei Şaguna”, prof. univ. dr. Aurel Papari şi decanul Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii „Ovidius”, lect. univ. dr. Daniela Hanţiu. „Sunt deosebit de onorat să mă adresez dvs., minunaţilor noştri „vecini”, cu care ne mândrim întotdeauna. Vă urez mulţi ani rodnici şi fericiţi!”, a spus prof. univ. dr. Aurel Papari.

OMAGIU ADUS ARTELOR Au urat multiple realizări Colegiului „Regina Maria” consulul general al Republicii Turcia la Constanţa, Fusun Aramaz, precum şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean, ai Casei Corpului Didactic şi ai Clubului Rotary. În încheierea festivităţii, directorul CNA „Regina Maria”, prof. Gevat Ismet Nejdet, care a primit o diplomă din partea Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, a făcut o scurtă prezentare a istoricului şi obiectivelor instituţiei pe care o conduce. Acesta a realizat şi un succint, dar sugestiv portret reginei-artiste, care constituie o carte de vizită pentru colegiul pe care îl patronează: „Regina Maria a României a susţinut mereu arta de valoare, a fost ea însăşi o pianistă de valoare, a pictat, a realizat lucrări de grafică şi artă decorativă, a scris cu talent, a făcut proiecte de arhitectură şi de ambient, s-a înconjurat de creatori din toate domeniile artei”, a spus prof. Gevat Ismet Nejdet.

Scena sălii „Sergiu Celibidache” le-a aparţinut, apoi, talentaţilor şi premiaţilor elevi ai CNA, care au fost protagoniştii unui amplu spectacol aniversar. Acesta a fost deschis în paşi de vals, pe muzica lui Dmitri Şostakovici, de elevi de la clasele de coregrafie (IX-XII), coordonaţi de profesoarele Carmen Chilea şi Lisa Seceleanu. Publicul a fost încântat cu o varietate de momente muzical-coregrafice, oferite de elevii colegiului. O expoziţie a elevilor clasei de arhitectură a fost vernisată în foaierul CNA.



12