În aşteptarea luminosului praznic al Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, corul şi orchestra Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” au susţinut, marţi seară, un impresionant concert de muzică clasică sacră, la biserica „Sfântul Pius din Pietrelcina (Padre Pio)”. Concertul „Sărbătoarea luminată” i-a adus împreună, sub cupola spaţiosului lăcaş de cult, atât pe credincioşii catolici, cât şi pe cei ortodocşi care vor prăznui, în această duminică, cel mai mare eveniment al creştinătăţii.
Vocile soliştilor, dar şi ale coriştilor - care au demonstrat, o dată în plus, că îşi merită, pentru profesionalismul şi pregătirea lor de înaltă clasă, aprecierile melomanilor şi specialiştilor - susţinute de armonia orchestrei au atins cele mai sensibile corzi ale sensibilităţii. „Cred că a fost o seară extraordinară. I-am pregătit pe membrii comunităţii noastre spunându-le că este necesar să intrăm în profunzimea adevărului pe care îl vom celebra la Paşti, nu doar prin activităţile de cult pe care le facem în fiecare zi, ci şi prin muzică şi manifestări artistice. În seara aceasta (n.r. marţi) am avut ocazia de a pătrunde puţin în taina pascală pe care o vom celebra în această săptămână. Este prima manifestare de acest gen, în biserica noastră şi vor fi şi altele în viitor. Avem şi o orgă clasică cu 1500 de fluiere şi o vom pune în operă, în aproximativ două săptămâni”, a spus parohul bisericii „Sfântul Pius din Pietrelcina (Padre Pio)”, părintele Petre Balint.
Din programul serii au mai făcut parte momente de o rară sensibilitate, „Aleluia”, de Haendel, „Lacrimosa” din Requiem-ul de Mozart, „In Paradisum” din Requiem-ul de Gabriel Faure, dublate de intervenţiile talentaţilor artişti lirici: Elena Rotari, Stela Sârbu, Mădălina Sandu, Lucia Mihalache, Răzvan Săraru, Ciprian Done şi Cătălin Ţoropoc. Impresionantul concert s-a deschis cu „Ave Verum” de Mozart şi s-a încheiat cu Corul Învierii din „Cavalleria rusticana” de Pietro Mascagni.