Sarea, factor de risc la hipertensivi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sarea, factor de risc la hipertensivi

Sănătate 15 Februarie 2010 / 00:00 609 accesări

Excesul de sare este responsabil de cât mai multe decese în fiecare an, spun specialiştii. Principalul vinovat se pare că este nu numai consumul exagerat, dar şi industria alimentară care pune prea multă sare în mâncărurile semipreparate şi alte produse. În mod cert, sarea este cunoscută ca un factor de risc la hipertensivi, dar se află şi la originea a numeroase probleme de sănătate, în special la nou-născuţi, persoane vârstnice sau la supraponderali. Nevoia fiziologică minimală de sare este în jurul a 2 grame/zi. Deşi dezbaterile asupra efectelor negative ale excesului de sare în alimentaţie sunt departe de a fi soluţionate, se ştie clar că este necesar să diminuăm consumul de sare. Şi asta pentru că sarea contribuie la creşterea tensiunii arteriale la unele persoane: atât la cei care suferă deja de această afecţiune, cât şi la cei predispuşi (persoane peste 40 de ani, supraponderale si cu antecedente familiale de hipertensiune). Sarea este implicată şi în apariţia altor boli cardiovasculare şi a osteoporozei.



12