Şase alimente de care trebuie să ne ferim!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Atenţie!

Şase alimente de care trebuie să ne ferim!

Sănătate 28 Mai 2013 / 00:00 1918 accesări

Fiecare dintre noi se străduieşte, ţinând cont de program, resurse financiare, obiceiuri de viaţă, să aleagă cea mai bună formulă de alimentaţie care să ni se potrivească. Din larga paletă de alegeri pe care o putem face în ce priveşte alimentele este bine de ştiut ce ar trebui să evităm. Şi pentru că puţini dintre noi au posibilitatea de a culege fructele sau legumele proaspete direct din grădină, este necesar să ştim să alegem cele mai sănătoase variante dintre cele pe care ni le oferă magazinele. Potrivit Yahoo Health, iată care sunt cele şase alimente de evitat în alimentaţie.

FĂRĂ CONSERVE DE ROŞII Roşiile sunt excelente pentru sănătate, acestea fiind cea mai bună sursă de licopen. În plus, roşiile conservate sunt chiar şi mai sănătoase decât roşiile crude, pentru că licopenul este activat prin fierbere. Dar nu cumpăra niciodată roşii conservate în cutii de metal! Conservele din metal sunt acoperite cu o peliculă care conţine BPA, o substanţă chimică deosebit de dăunătoare, mai ales în urma contactului cu acidul din roşii şi sucul acestora. Nu roşiile sunt dăunătoare, ci modul în care sunt stocate. Soluţia este să cumperi mereu conserve în borcane de sticlă sau în containere de carton.

FĂRĂ MARGARINĂ Spre deosebire de unt, care este fabricat din produse de origine animală, margarina este făcută din ulei vegetal. Margarina şi alte alimente din aceeaşi categorie conţin grăsimi trans, care cresc riscul inflamaţiilor şi deteriorează membrana celulelor, fapt care creşte riscul bolilor cardiovasculare, cancer, boli degenerative, creşterea în greutate şi creşterea nivelului colesterolului rău. Sfatul este evitarea acestui produs!

FĂRĂ ALUATURI PUFOASE Alimentele bogate în omega 6 sunt sănătoase doar dacă se păstrează un raport de unu la unu cu omega 3. Evită produsele de patiserie foarte bogate în omega-6 şi alţi acizi graşi. Adaugă mereu în alimentaţie surse de omega 3 sau surse de grăsimi bogate în omega-3, cum ar fi nuca de cocos, nuca, uleiul din seminţe de struguri şi uleiul de măsline. Evită aluaturile pufoase de patiserie îngheţate şi pe cele gata preparate care conţin cantităţi foarte mari de omega 6.

FĂRĂ POPCORN Uită de floricele de porumb care se pot pregăti în cuptorul cu microunde. Pachetele gata preparate pe care trebuie doar să le pui în cuptorul cu microunde conţin PFOA, o substanţă foarte toxică cu efect cancerigen. În cuptorul cu microunde, PFOA se lipesc de floricele şi aşa ajung în organism. PFOA a fost legată de infertilitate, cancere de ficat şi testiculare.

FĂRĂ SARE RAFINATĂ Foloseşte sare de mare sau sare brută, care păstrează o sumă de minerale esenţiale şi care nu se mai regăsesc în sarea de masă rafinată. O soluţie bună este sarea de mare sau sarea de Himalaya. Sarea grunjoasă este infinit mai bună decât sarea de masă. O poţi face fină măcinând-o.

FĂRĂ ÎNDULCITORI SINTETICI O regulă a unei alimentaţii sănătoase spune că, dacă nu se găseşte în natură, nu trebuie mâncat. Conform acestui principiu este mai sănătoasă o linguriţă de zahăr, miere sau alt îndulcitor decât îndulcitorii sintetici. O soluţie excelentă este ştevia, naturală şi fără calorii. Îndulcitorii artificiali sunt mai dăunători decât zahărul. Cei mai mulţi dintre îndulcitori conţin aspartam, care produce cancer şi leziuni neurologice, dar stimulează şi creşterea în greutate.

Taguri articol


12