Şase categorii de simptome COVID-19

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Şase categorii de simptome COVID-19

Sănătate 02 August 2020 / 09:15 1605 accesări

Un studiu revoluţionar recent a stabilit că există şase „tipuri” distincte de boală în funcţie de diferitele simptome pe care le au pacienţii.

Studiular putea deschide posibilităţi noi pentru modul în care medicii pot trata mai bine pacienţii şi pentru a prezice ce nivel de îngrijire ar avea nevoie aceștia.

În studiu au fost adunate, într-o primă fază, date de la peste 1.500 de pacienţi din SUA şi din Marea Britanie, bolnavi cu COVID-19.

Astfel, oamenii de știință au identificat şase tipuri diferite de COVID-19 şi că acestea pot varia în funcţie de gravitate:

- Nivelul 1 - asemănător unei răceli fără febră: dureri de cap, pierderea mirosului, dureri musculare, tuse, dureri în gât, dureri în piept.

- Nivelul 2 - asemănător gripei cu febra: durere de cap, pierderea mirosului, tuse, dureri în gât, răguşeală, febră, pierderea poftei de mâncare

- Nivelul 3 - probleme gastrointestinale: dureri de cap, pierderea mirosului, fără poftă de mâncare, diaree, dureri în gât, dureri în piept, fără tuse

- Nivelul 4 - formă severă, primul nivel, cu oboseală: dureri de cap, pierderea mirosului, tuse seacă, febră, răguşeală, dureri în piept, oboseală

- Nivelul 5 - confuzie: dureri de cap, pierderea mirosului, pierderea poftei de mâncare, tuse, febră, răguşeală, dureri în gât, dureri în piept, oboseală, confuzie, dureri musculare

- Nivelul 6 - abdominal şi respirator: dureri de cap, pierderea mirosului, pierderea poftei de mâncare, tuse, febră, răguşeală, dureri în gât, dureri în piept, oboseală, confuzie, dureri musculare, probleme resiratorii, diaree, dureri abdominale.

Cercetătorii au descoperit, că doar 16% dintre pacienţii cu COVID-19 de nivel1 au necesitat spitalizare, comparativ cu aproape jumătate dintre pacienţii cu Nivelul 6.

Pacienţii care au simptome din nivelele 5 şi 6, la cinci zile după apariţia lor, sunt supuşi unui risc mai mare de internare în spital, unde vor avea nevoie de ventilator. De aceea, monitorizarea lor atentă, prin telefoane primite, zilnic, din partea medicului lor de familie, poate asigura că internarea se face imediat în momentul în care evoluţia bolii impune acest lucru.



Ştiri recomandate

12