Şase foci din China, la Delfinariu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Până la sfârşitul anului

Şase foci din China, la Delfinariu

Eveniment 08 August 2011 / 00:00 598 accesări

DOCUMENTE PREMERGĂTOARE Până la sfârşitul anului, vizitatorii Delfinariului Constanţa vor putea admira şase exemplare de foci, care vor face deliciul tuturor celor care vor trece pragul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii (CMSN). Ieri, directorul CMSN, Adrian Mînăstireanu, şi directorul Aquarium Beijing, Hu Wei Yong, au semnat documentele premergătoare achiziţiei. Hu Wei Yong a condus săptămâna aceasta o delegaţie a Acvariului din Beijing la Constanţa, într-o vizită de lucru, pentru a vedea cum s-au adaptat delfinii aduşi în urmă cu un an, dar şi pentru a discuta noi oportunităţi de colaborare. „Vom importa şase exemplare de lei de mare, născute în captivitate, care vor face deliciul vizitatorilor. Achiziţia este vitală pentru că leii de mare Lorry şi John au ajuns la venerabila vârstă de 18 ani şi ne dorim să-i pensionăm. Nu-i vom duce la un azil de bătrâni, însă le vom pregăti un spaţiu unde vizitatorii să-i poată vedea, dar fără a mai fi nevoiţi să execute exerciţii pentru că sunt deja mult prea bătrâni“, a declarat Mînăstireanu, care a adăugat că în mediul natural leii de mare nu ajung la vârsta de 18 ani.

PREDAREA ŞTAFETEI Directorul CMSN a spus că noii lei de mare vor avea între trei şi cinci ani, pot fi dresaţi uşor, sunt foarte agili şi prietenoşi. La fel ca şi în cazul delfinilor, un antrenor de la Acvariul din Beijing va sta la Constanţa o lună, timp în care îi va învăţa pe dresorii români care sunt comenzile şi câteva trucuri din arta dresajului focilor. În privinţa costurilor, Mînăstireanu a fost rezervat explicând că în maximum o lună ar putea spune concret cât va trebui să scoată Delfinariul Constanţa din buzunar pentru cele şase exemplare şi pentru transportul acestora. Cert este că transportul focilor nu va fi atât de complicat ca în cazul delfinilor. „Leii de mare vor putea fi transportaţi cu aproape orice avion, în cuşti individuale. În cazul lor, vorbim de animale care suportă stresul transportului mult mai bine şi care nu păţesc nimic dacă nu stau în apă 12 ore“, a mai spus Mînăstireanu. La rândul său, Hu Wei Yong a spus că este sigur că focile vor fi transportate în siguranţă şi că vor găsi o casă bună la Constanţa. „Delfinii au viaţă bună aici şi suntem convinşi că orice animal care va fi adus la Delfinariu va găsi un cămin călduros. Animalele sunt foarte bine îngrijite şi am observat că tot personalul face orice îi stă în putinţă pentru a le asigura condiţii cât mai bune“, a declarat Hu Wei Yong.

VIZITE ÎN DELTĂ ŞI LA PARLAMENT Pe lângă discuţii, chinezii au avut parte şi de momente relaxante. Ei au ajuns în Delta Dunării, la principalele obiective de interes din Dobrogea, iar astăzi vor vizita Palatul Parlamentului, unde gazdă le va fi deputatul constănţean Antonella Marinescu. „Mă bucur că an de an la Complex sunt aduse din ce în ce mai multe animale. Mi-aş dori să aducem în curtea CMSN şi Acvariul şi să le ridicăm la nivelul celor din Barcelona sau chiar Beijing. Este o muncă asiduă, dar şi satisfacţia este de măsură“, a declarat Marinescu.

Taguri articol


12