Satele fără apă riscă amenzi mari! Iată cum le ajută RAJA!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fonduri europene absorbite 100%

Satele fără apă riscă amenzi mari! Iată cum le ajută RAJA!

Social 20 Noiembrie 2015 / 18:04 2010 accesări

Directorul general al SC RAJA SA, Felix Stroe: ”RAJA reușește performanța să facă absorbție integrală, nu știu dacă mai e vreo societate în România care să facă absorbție integrală a fondurilor europene până la 31 decembrie 2015”.

Directorul general al SC RAJA SA, Felix Stroe: ”RAJA reușește performanța să facă absorbție integrală, nu știu dacă mai e vreo societate în România care să facă absorbție integrală a fondurilor europene până la 31 decembrie 2015”.

Până la sfârșitul lunii decembrie 2015, unitățile administrativ-teritoriale au obligația prin lege, potrivit unei directive europene, să racordeze la instalația de apă curentă fiecare curte din respectiva localitate. În caz contrar, fiecare Primărie va plăti o amendă zilnică între 10.000 și 130.000 de euro. În ultimii ani, SC RAJA SA a reușit să ajute numeroase unități administrativ-teritoriale să îi racordeze pe consumatori la rețeaua de apă, prin proiectele europene pe care le-a câștigat și implementat în ultimii ani. ”Luăm ca exemplu un singur contract pe care l-am avut la Medgidia. În cadrul lucrărilor de reabilitate foraje și extindere rețea de apă/canalizare, contribuția RAJA a fost de 1.084.626 de lei, iar Primăria a pus 54.000 de lei. Iată ce diferență între contribuția unității administrativ-teritoriale și cea a operatorului regional. Aceste lucrări au fost un real ajutor pentru comunități, care au dat sume infime, într-un proiect de aproape 4 milioane de lei. Iată care este rolul benefic al operatorului regional”, a explicat directorul general al SC RAJA SA, Felix Stroe.

FONDURI ABSORBITE 100% Stroe a anunțat că stadiul absorbirii fondurilor europene, prin Programul Operațional Sectorial de Mediu 2007 - 2015, de către SC RAJA SA va fi de 100% până la sfârșitul lui 2015. ”Fondurile europene pot fi absorbite doar până la 31 decembrie 2015. Nu se admite nicio zi de întârziere. RAJA reușește performanța să facă absorbție integrală, nu știu dacă mai e vreo societate în România care să facă absorbție integrală a fondurilor europene până la 31 decembrie 2015”, a precizat Stroe. Prin cele 5 proiecte mari derulate de compania regională de apă, a fost reabilitat și modernizat sistemul de alimentare cu apă și canalizare în regiunea Constanța - Ialomița, a fost reabilitată Stația de epurare ape uzate Eforie Sud, iar comuna Valu lui Traian a fost racordată la rețeaua de canalizare menajeră. Mai sunt în lucru, în prag de finalizare, proiectul de extindere și modernizare a infrastructurii de apă și apă uzată în zona Buftea - Corbeanca și proiectul de executare a branșamentelor de apă și a racordurilor de canalizare în regiunea Constanța - Ialomița. ”Până la sfârșitul anului, gradul de absorbție a fondurilor europene va fi de 100%, urmând să finalizăm proiectul în cursul anului viitor, din partea de contribuție proprie”, a explicat directorul general al SC RAJA SA. În total, în cadrul Programului Operațional Sectorial de Mediu 2007 - 2015, compania de apă a derulat proiecte în valoare de peste 1.251.916.173 de lei, din care contribuția SC RAJA SA este de 241.108.344 de lei.



12