Exporturile româneşti de produse agroalimentare au scăzut după primele patru luni din 2010 cu 4% la 610,35 milioane euro, faţă de 637,98 milioane euro în perioada similară din 2009, în timp ce importurile au scăzut cu 7,7%, de la 1,26 miliarde euro, la 1,16 miliarde euro. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în intervalul ianuarie-aprilie 2010, România a exportat produse agroalimentare în valoare de 446,1 milioane euro în ţările comunitare, faţă de 443,98 milioane euro în perioada similară din 2009. Exporturile extracomunitare s-au cifrat, după primele patru luni din 2010, la 164,2 milioane euro, faţă de 194,03 milioane euro în intervalul corespunzător din 2009. În primele patru luni ale acestui an, România a importat produse agroalimentare din ţările UE în valoare de aproximativ 935 milioane euro, faţă de 1,02 miliarde euro în perioada similară din 2009. În ceea ce priveşte importurile din afara Uniunii Europene, în intervalul ianuarie- aprilie 2010, acestea s-au ridicat la 229,12 milioane euro, faţă de 237,24 milioane euro în aceeaşi perioadă din 2009.