Pentru astăzi, creveți! Să fim în ton cu marea, cu soarele, cu vacanța..
Ingrediente: 2 linguri unt 2 linguri de ulei de măsline 4 căței de usturoi, tocați ½ ceasca de vin alb sec (sau bulion) ¾ linguriță sare ⅛ linguriță fulgi de ardei iuți Piper negru proaspăt măcinat 1 ¾ de kilograme de creveți mari ⅓ cană de pătrunjel tocat Sucul de laa o jumătate de lămâie Paste fierte (sau pâine prajită) |
Preparare: Într-o tigaie mare, topiți untul cu ulei de măsline. Se adaugă usturoiul și se călește aproximativ 1 minut. Adăugați vinul ( sau bulion), sarea, fulgii de ardei roșii și ceva mai mult piper negru. Lăsați totul pe foc până dă în fiert și vinul scade la jumătate, (aproximativ 2 minute). Adăugați creveții și sotați până când devin roz, de la 2 la 4 minute, în funcție de dimensiunea lor. Luați de pe foc si adăugați pătrunjelul tocat și sucul de lămâie. Se servesc peste paste sau cu pâine prăjită. |
|