”Scampi” de creveți

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

”Scampi” de creveți

Culinar 04 Iulie 2017 / 11:34 5332 accesări

Pentru astăzi, creveți! Să fim în ton cu marea, cu soarele, cu vacanța..

Ingrediente:

2 linguri unt

2 linguri de ulei de măsline

4 căței de usturoi, tocați

½ ceasca de vin alb sec (sau bulion)

¾ linguriță sare

⅛ linguriță fulgi de ardei iuți

Piper negru proaspăt măcinat

1 ¾ de kilograme de creveți mari

⅓ cană de pătrunjel tocat

Sucul de laa o jumătate de lămâie

Paste fierte (sau pâine prajită)

Preparare:

Într-o tigaie mare, topiți untul cu ulei de măsline.

Se adaugă usturoiul și se călește aproximativ 1 minut.

Adăugați vinul ( sau bulion), sarea, fulgii de ardei roșii și ceva mai mult piper negru.

Lăsați totul pe foc până dă în fiert și vinul scade la jumătate, (aproximativ 2 minute).

Adăugați creveții și sotați până când devin roz, de la 2 la 4 minute, în funcție de dimensiunea lor.

Luați de pe foc si adăugați pătrunjelul tocat și sucul de lămâie.

Se servesc peste paste sau cu pâine prăjită.



12