David Nevins, președintele canalului Showtime, care difuzează popularul serial „Homeland”, a declarat că scenariștii nu sunt speriați de atentatele din Franța și a apreciat că „filmul trebuie să înfrunte actualitatea, fără nicio limită”. Serialul tratează unul dintre cele mai controversate subiecte la nivel mondial: lupta SUA împotriva terorismului, care continuă să fie de mare actualitate. Cu ocazia unei reuniuni a Asociației Criticilor specializați în producția de televiziune (Television Critics Association / TCA - n.r.), David Nevins a vorbit despre recentele atacuri teroriste din Hexagon, dar și de piratarea datelor companiei Sony, care difuzează comedia satirică „The Interview”. „Parcurgem o etapă sumbră pentru libertatea de exprimare în lumea întreagă. Sper ca aceste atacuri să nu fie luate în considerare de scenariști. Vreau să nu existe nicio limită în acest sens și nu mă aștept să existe”, a afirmat președintele canalului Showtime. „Scenariștii nu au fost niciodată intimidați de acest tip de greutăți. Vreau, dimpotrivă, ca ei să continue să atace din plin”, a adăugat acesta.
După ce au prezentat pe micul ecran urmărirea militantului Taliban Haqqani în Pakistan în sezonul al patrulea, eroii din „Homeland” s-ar putea confrunta cu o nouă amenințare în sezonul următor, la care scenariștii lucrează în prezent. „Există încă puțin suspans în privința destinației lor. Nu vom continua neapărat să evocăm relațiile SUA în lumea musulmană. Adevărata temă a serialului este dificultatea de a fi american în secolul al XXI-lea și cât de greu este să faci o alegere. Cred că abordarea va fi valabilă atât timp cât scenariștii vor reuși să găsească povești noi”, a mai spus David Nevins. „Acțiunea ar putea fi în Africa, în Europa sau din nou în Orientul Mijlociu. Nu mă aștept ca acest serial să fie prizonierul unei formule. Îl văd chiar revenind în SUA la un moment dat”, a afirmat acesta. Refuzând să intre în polemică, David Nevins a amintit că „Homeland”, serial a cărui audiență continuă să crească cu fiecare sezon, este „o operă de ficțiune” ai cărei autori se documentează serios la serviciile secrete americane din Washington. „Pentru mine este important să le apăr dreptul de a spune povești dificile în zone dificile ale lumii”, a spus acesta. În SUA, episoadele sezonului al cincilea urmează să fie difuzate începând din luna octombrie.
Încă de la lansare, „Homeland” a declanșat vii polemici, îndeosebi în țările străine aduse de scenariști pe ecran. Autorităților libaneze nu le-a plăcut imaginea apocaliptică a Beirutului din scenele turnate în Israel din motive logistice. În cadrul sezonului al patrulea, serviciilor secrete pakistaneze nu le-a fost pe plac faptul că au apărut apărându-l implicit pe luptătorul Ttaliban Haqqani. „Insinuările nu sunt numai absurde, ci constituie o insultă la adresa miilor de membri ai securității țării, care s-au sacrificat în lupta împotriva terorismului”, declara o sursă locală în publicația „The New York Post”. Un alt subiect de controversă este imaginea orașului Islamabad, liniștit și minunat, cu multă verdeață și dealuri plăcute, în timp ce în „Homeland” apare ca un infern sordid, o zonă de război cu lupte armate, bombe și cadavre răspândite peste tot. Scenele au fost turnate în Africa de Sud, din motive de securitate lesne de înțeles.