„Scufiţa Roşie”, (re)descoperită în paşi de street-dance

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Premieră

„Scufiţa Roşie”, (re)descoperită în paşi de street-dance

Cultură 08 Noiembrie 2010 / 00:00 711 accesări

Povestea „Scufiţei Roşii”, în viziunea coregrafică a lui Călin Hanţiu, este un spectacol menit, încă de la prima reprezentaţie, succesului. Concepută ca o alternativă originală la teatrul clasic, povestea care a încântat atât de multe generaţii de copii a fost imaginată pentru publicul de toate vârstele.

Spectacolul coregrafic a cărui premieră a avut loc duminică, pe scena Teatrului Agon, a fost primit cu aplauze sincere de publicul care a apreciat atât modul inedit de punere în scenă a clasicei poveşti în paşi de... break-dance, cât şi entuziasmul şi vivacitatea tinerilor din distribuţie. „Scufiţa Roşie”, povestită de actriţa Elena Bondari, a fost dansată de: Anda Dima, elevă în clasa a XI-a la Grupul şcolar „I. N. Roman”, Ştefan Andrei, un tânăr constănţean de 19 ani, extrem de talentat, ale cărui elemente de break-dance au uimit publicul, Nicuşor Drăgan, student în anul al II-lea la Universitatea „Tomis” şi Tudor George, elev la Grupul Şcolar „Lazăr Edeleanu” din Năvodari.

Coregraful Călin Hanţiu a mers pe ideea conflictului dintre bine şi rău, insistând, deopotrivă, pe divergenţa dintre clasic şi modern. De exemplu, Scufiţa Roşie, interpretată cu naturaleţe de Anda Dima, face balet clasic, dar este atrasă de la calea cea... clasică de paşii de street-dance ai băiatului de gaşcă, George Tudor, pe role şi cu casetofonul pe umăr. În rolul Lupului, Ştefan Andrei a ţinut cu sufletul la gură publicul, epatând prin mişcările spectaculoase şi precise de break-dance, iar Nicuşor Drăgan a imaginat o bunicuţă deosebit de simpatică şi de... agilă. George Tudor, pe care spectatorii mai... „maturi” îl ştiu din „Cavalerii Mesei Rotunde”, unde a interpretat complexul rol al lui Merlin, sub „bagheta” coregrafică a lui Călin Hanţiu, a creat, la rândul său, un rol deosebit de îndrăgit mai ales de cei mai mici dintre spectatori: Vânătorul.

Colajul muzical ales de coregraful Călin Hanţiu a ilustrat şi conturat perfect acţiunile protagoniştilor, care au dansat pe piese din repertoriul lui Michael Jackson, precum „Thriller” şi „Billie Jean”, Scufiţei Roşii fiindu-i dedicată celebra piesă a Emiliei, „Big, Big Girl”. Sincronizările reuşite ale protagoniştilor, intervenţiile „cumsecade” ale povestitorului, care veghează asupra firului clasic al acţiunii şi dinamismul acţiunii au fost atuurile acestui spectacol coregrafic. Călin Hanţiu a creat „Scufiţa Roşie” la propunerea lui Gheorghe Haleţ, care şi-a dorit să-i implice pe talentaţii adolescenţi de la Clubul SNC într-un spectacol care să le pună în valoare înclinaţia nativă pentru dans.

Taguri articol


12