La Muzeul de Artă este deschisă, până la începutul lunii ianuarie, o inedită expoziţie de sculptură care poartă semnătura artistului transilvănean Kovacs Geza din Sfântu Gheorghe. Expoziţia, situată chiar la intrarea în instituţia de cultură, se circumscrie unui puternic mesaj ecologist.
După cum a precizat directorul Muzeului de Artă, criticul Doina Păuleanu, lucrările de sculptură ale lui Kovacs Geza sunt obiecte din fier, luate din diverse locuri şi reconfigurate sub forma unor obiecte plăcute privirii. „Există o fantezie combinatorie extraordinară a acestui sculptor din Sfântu Gheorghe, care demonstrează că, dacă există pasiunea de a crea, orice obiect şi orice substanţă ne stau la dispoziţie. Lucrările sale sunt un fel de obiecte ready made, dar reaşezate de artist în ansambluri la care cu greu te puteai gândi fără să fii implicat în acest proiect de creaţie”, a subliniat criticul de artă Doina Păuleanu.
Expoziţia reuneşte aproximativ 40 de lucrări, realizate în metal, prin metoda sudurii, putând fi vizitată, în acest an, până în ultima zi a lui decembrie. În periplul lor artistic, sculpturile lui Kovacs Geza au mai fost expuse, înainte de a fi prezentate publicului de la malul mării, la muzeele din Galaţi şi Tulcea.
Kovacs Geza s-a născut la Târgu Mureş, în anul 1958. Membru titular al Uniunii Artiştilor Plastici din România, plasticianul are în palmares, până în prezent, 89 de expoziţii personale. Valoarea şi originalitatea creaţiei artistului transilvănean au fost recunoscute de nenumărate jurii, care au acceptat ca operele de artă ale lui Kovacs Geza să fie incluse în peste 272 de expoziţii colective naţionale şi internaţionale, în 17 ţări ale lumii, cum ar fi Anglia, Belgia, Bulgaria, Emiratele Arabe Unite, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Japonia, Republica Moldova, Republica Chineză, România, Slovacia, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia şi Ungaria. 82 de sculpturi realizate de Kovács se află în 66 de colecţii colective valoroase din Bulgaria, Italia, Japonia, Republica Moldova, Republica Chineză, Slovacia, Spania, Suedia, România şi Ungaria.