Se anunţă noi „Bucurii pentru copii”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Se anunţă noi „Bucurii pentru copii”

Cultură 01 Decembrie 2010 / 00:00 483 accesări

După aproape trei săptămâni de magie, răstimp în care actorii Teatrului pentru Copii şi Tineret au fost mesagerii bucuriei pentru aproximativ 1600 de elevi şi preşcolari din şapte localităţi constănţene, proiectul „Bucurii pentru copii” a ajuns la final, cu promisiunea că în viitorul apropiat va fi reluat pentru cât mai mulţi micuţi. Proiectul realizat de Fundaţia Fantasio, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) şi autorităţile locale din comunele şi satele beneficiare, cu finanţarea Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN), a însemnat ore de muncă, dar şi satisfacţia unei nobile misiuni îndeplinite: a-i face pe cei mici să zâmbească.

„Bucurii pentru copii este un proiect de suflet, care s-a adresat tot sufletelor, sufletelor celor mai mici dintre noi, copiilor de la sate. Nu este o noutate acest proiect care vizează să aducă spectacolele în zonele defavorizate ale judeţului Constanţa. Să nu uităm că programul judeţean cultural-educativ din 2008-2010 s-a derulat în mediul rural, fiind o premieră la nivel naţional. Preşedintele CJC, Daniel Nicuşor Constantinescu, promovează cultura şi, în acest sens, unul dintre obiectivele dânsului a fost reabilitarea căminelor de la sate, tocmai pentru a găsi locul propice desfăşurării activităţilor culturale”, a subliniat consultantul de specialitate al proiectului din partea CJC, Mihaela Burlacu, în cadrul unei conferinţe de presă organizată ieri, la sediul CJC de pe strada Petru Rareş, cu scopul de a promova rezultatele proiectului finanţat de AFCN.

De „Bucurii pentru copii” - spectacolul „Călătorie cu surprize” şi atelierul de creaţie - au avut parte, în perioada 22 septembrie - 6 octombrie, aproximativ 1600 de copii din localităţile din mediul rural: Mircea Vodă, Deleni, Topalu, Tortoman, Saraiu, Siliştea şi Independenţa.

„Proiectul nostru şi-a atins pe deplin scopul: acela de a educa, a scoate din inerţie şi a dezinhiba. Copiii de la ţară nu au posibilitatea celor de la oraş. Mulţi nu au curent electric”, a spus directorul Teatrului pentru Copii, Lică Gherghilescu, evocând emoţionanta experienţă a atelierelor de creaţie când cei mici au fost invitaţi să mânuiască păpuşile.

„Dacă investiţia de peste 85% a fost suportată de AFCN, pentru continuarea acestui proiect ne va fi mult mai uşor, baza materială fiind deja în posesia Teatrului pentru Copii. Aceste idei pe care le-aţi auzit acum nu vor rămâne la stadiul de proiect, avem de gând să le punem în practică. La aceste spectacole au luat parte şi copii din localităţile limitrofe, ajungând la peste 1600 de participanţi, din toate mediile sociale, faţă de cei 1400 de copii la care ne-am gândit iniţial”, a susţinut reprezentanta Fundaţiei Fantasio, asistent manager de proiect Oana Dănilă.



12