Se circulă în condiții de ceață și carosabil ud, pe mai multe șosele din țară. În ce zone se recomandă anvelopele de iarnă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Se circulă în condiții de ceață și carosabil ud, pe mai multe șosele din țară. În ce zone se recomandă anvelopele de iarnă

Social 11 Noiembrie 2024 / 08:26 494 accesări

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că luni dimineața, se circulă în condiții de ceață pe multe artere rutiere din județele Arad, Bihor, Satu-Mare, Sălaj, Suceava și Timiș, vizibilitatea în trafic fiind redusă sub 200 metri, izolat la sub 50 de metri.

În Capitală și în mai multe județe din zona de sud și de sud-est a țării, traficul rutier se desfășoară în general pe un carosabil umed, fiind semnalate precipitații sub formă de ploaie ușoară.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București - Râmnicu-Vâlcea, Autostrada A2 București-Constanța A3 București-Brașov, DN 1 Ploiești-Brașov, se circulă pe un carosabil parțial umed, în condiții de vizibilitate bună și valori de trafic normale, cu excepția autostrăzii A1, sensul către București, unde este semnalată aglomerație și este formată coloană de autovehicule, începând de la kilometrul 14, din zona localității Ciorogârla, județul Ilfov.

Șoferii sunt sfătuiți să se informeze înainte de a pleca la drum despre condițiile meteo-rutiere din zonele în care urmează să se deplaseze şi să-și echipeze autovehiculele cu anvelopele de iarnă, având în vedere că astăzi este în vigoare o avertizare meteorologică de tip Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ și viscolite pentru zona de munte a județelor Argeș, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Prahova, Vâlcea și Vrancea.

De asemenea, pentru creșterea gradului de siguranță în trafic, în condiții meteorologice nefavorabile (carosabil umed, rafale de vânt, precipitații sub formă de ploaie sau de ninsoare) și în condiții de aglomerație, reduceți viteza, adaptând-o constant la condițiile de drum, nu bruscați comenzile autovehiculelor, folosiți sistemele de iluminare-dezaburire, evitați manevrele riscante și asigurați-vă foarte bine înainte de schimbarea benzii sau a direcției de deplasar, semnalizând întotdeauna această intenție!



Ştiri recomandate

12