Se conturează epoca post-Ebola!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Se conturează epoca post-Ebola!

Externe 04 Martie 2015 / 00:00 519 accesări

Noile îmbolnăviri cu virusul febrei hemoragice sunt în scădere și tot mai multe țări ridică restricțiile de călătorie impuse cetățenilor din vestul Africii. Ieri, și Coreea de Nord și-a redeschis granițele pentru turiști și a ridicat unele măsuri de carantină impuse pentru a preveni răspândirea virusului Ebola.

            În Coreea de Nord nu s-a înregistrat niciun caz de Ebola, dar granițele țării au fost închise pentru turiștii străini, la 24 octombrie. Regimul de la Phenian a impus o perioadă de carantină de 21 de zile cetățenilor străini care intră pe teritoriul său, inclusiv oamenilor de afaceri și diplomaților. Operatorii de turism specializați în excursii în Coreea de Nord, una dintre cele mai izolate țări din lume, au anunțat că au fost informați că interdicția de intrare în această țară a fost ridicată și că pot relua rezervările. Uri Tours, cu sediul în SUA, și Young Pioneers Tours, cu sediul în China, au declarat că situația a revenit la normal. Săptămâna trecută, Coreea de Nord a interzis participarea unor alergători străini la Maratonul Internațional, care are loc în luna aprilie, pentru a preveni o transmitere a virusului Ebola. Turismul este o sursă esențială de venit pentru Coreea de Nord, dar această țară, unde penuria de alimente a făcut sute de mii de morți la sfârșitul anilor '90, și-a închis granițele pentru a preveni apariția unei epidemii.

            Tot de bani este nevoie și în țările grav afectate de epidemia de Ebola. Președintele Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf, a adresat un apel internațional pentru a ajuta economiile țărilor din vestul Africii. Președintele Sirleaf a cerut un plan Marshall pentru vestul Africii, unde o regiune de mărimea Franței și populată de circa 20 de milioane de oameni a fost afectată de epidemie. Până în prezent, în cadrul eforturilor de ajutorare a regiunii s-au promis 4,9 miliarde de dolari, dintre care 2,4 miliarde de dolari chiar s-au strâns și s-au folosit în lupta împotriva Ebola. Restul banilor ar trebui să ajungă în lucrări pentru dezvoltarea infrastructurii țărilor din vestul Africii, ceea ce ar crește nivelul de trai și ar fi un ajutor nesperat pentru o zonă afectată de șomaj și înapoiere. 

Taguri articol


12